Liga III

FC Oltchim Rm. Vâlcea – ALRO Slatina 0-1

S-au bătut singuri!

* liderul seriei a IV-a nu a impresionat la Vâlcea, dar a obţinut victoria graţie unui gol înscris de jucătorii „chimişti”

Formaţia antrenată de Marian Deaconescu, FC Oltchim Rm. Vâlcea, a avut, vineri, 30 aprilie, şansa de a-şi spăla toate păcatele din acest campionat. Dacă ar fi reuşit să învingă liderul, pe ALRO Slatina, meciul pierdut pe teren propriu cu Juventus Bascov în turul campionatului, dubla remiză cu Ghecon Lăpuşata şi alte câteva „bube” reproşate de conducerea clubului, ar fi fost date uitării. „Chimiştii” nu s-au mobilizat, însă, pentru acest meci, au fost apatici, oferind o replică slabă şi astfel contribuind din plin la lipsa de spectaculozitate a partidei considerată derbiului rundei din seria a IV-a. S-au întâlnit echipa aflată în fruntea clasamentului cu ocupanta locului 4 şi prin prisma acestui fapt era de aşteptat ca jocul să se ridice la un nivel peste media altor meciuri de Liga a III-a. Nu s-a întâmplat acest lucru, dezamăgirea cea mai mare producând-o în primul rând ALRO Slatina, formaţie care vizează ca din toamnă să evolueze în eşalonul secund. Totuşi, din noroc, întâmplare sau cu bună-ştiinţă, liderul şi-a îndeplinit, până la urmă, obiectivul, obţinând toate cele trei puncte din deplasarea de la Vâlcea. „Chimiştii” s-au bătut singuri, stabilind scorul final al partidei încă din minutul 10. De altfel, faza din debutul meciului, a fost cam singura notabilă, cu excepţia unei ocazii avută pe Ciprian Popescu în ultimele minute de joc. Un şut din lovitură liberă, minge respinsă de Vlădoi în Bărbuţ şi gol în poarta proprie. Rezultat final: 0-1 şi ALRO îşi păstrează intacte şansele de promovare în Liga a II-a.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Nania, Stoica, Bărbuţ, Răcăreanu, Dănuleţ, Preda, Marinescu, Creangă, Tomescu, Smedescu. Au mai jucat: Despoiu, C. Popescu şi Amza.

Marian Deaconescu: „Nu am nici o remuşcare, sunt un om corect”

Pentru că au planat suspiciuni asupra modului în care FC Oltchim şi-a apărat şansele, antrenorul „chimist”, Marian Deaconescu, a dorit să facă precizarea: „În ceea ce mă priveşte, pot spune că nu am nici o remuşcare. Sunt un om corect, nu mă simt «pătat». Nu a fost vorba despre vreun aranjament cu ALRO, dar ce pot să mai spun…!? Aşa se obişnuieşte la noi: orice meci pierdut, e blat. Am jucat mai slab şi atât! Totuşi, chiar dacă nu ne-am remarcat, am avut şansa de a termina la egalitate această partidă. Dacă Ciprian Popescu ar fi înscris la ocazia avută pe final de meci, situaţia ar fi fost cu totul diferită acum!”. „Oricum, au fost luate nişte măsuri după această întâlnire. Una dintre acestea se referă la pregătirea de dinaintea meciurilor. În loc de un antrenament pe zi, vom face de acum înainte, de luni până în ziua meciului, câte două, urmând ca jucătorii să fie chemaţi la pregătire şi în week-end, sâmbăta şi duminica”, a mai anunţat tehnicianul Oltchimului.

Preda, „out” până la finalul sezonului

Pe lângă faptul că a suferit prima înfrângere din acest retur pe teren propriu, după meciul cu ALRO Slatina formaţia vâlceană s-a ales şi cu un jucător accidentat. Bogdan Preda a suferit o entorsă la genunchi, care-l face indisponibil pentru acest final de campionat.

Meci cu miză pentru podium

Eşecul suferit în faţa liderului n-a schimbat prea mult situaţia în clasament pentru FC Oltchim. Formaţia prezidată de Mihai Diculoiu are în continuare şanse de a ocupa un loc pe podium. Totul depinde, însă, de rezultatul meciului din etapa ce se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, vineri, 7 mai, când vâlcenii vor primi, de la ora 18.00, vizita ocupantei locului 3, Triumf Bârca, formaţie despărţită în clasament de Oltchim de doar trei puncte. Dar, chiar şi în cazul în care „chimiştii” vor învinge, trebuie spus că aceştia se vor situa tot pe patru (dacă nu cumva pe 5, în cazul în care câştigă şi CS Vişina Nouă), pentru că regulamentul prevede în acest moment ca, în cazul în care două echipe se află la egalitate de puncte, să se ia în considerare golaverajul. Iar din acest punct de vedere Triumf stă mai bine.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

3 Comments

  1. A fost un blat ordinar meciul cu Slatina, s-a vazut din avion si din tribuna. Rusine sa va fie, vanzatorilor.

  2. ba voi astia kre stiti tot…dak credeti k a fost blat intrati ma voi sa jucat…sau a scuze voi nu stiti decat sa vorbiti

Lasă un răspuns

Back to top button