Liga II

FC Oltchim a făcut instrucţie cu „mânjii” CSM-ului

* echipa antrenată de Ion Lazăr a câştigat categoric duelul amical cu trupa din Zăvoi (4-1)

În afara partidei de gală cu Univ. Craiova, fotbaliştii de la CSM Rm. Vâlcea au mai disputat săptămâna trecută încă două meciuri amicale, ambele având loc pe terenul de la Căzăneşti. Mai întâi, trupa din Zăvoi a întâlnit concitadina FC Oltchim, într-o partidă care s-a disputat miercuri, 19 ianuarie, şi s-a încheiat cu victoria categorică a elevilor lui Ion Lazăr (4-1), pentru ca ulterior, adică vineri, 21 ianuarie, CSM Rm. Vâlcea să învingă pe Damila Măciuca (lidera Ligii a IV-a), cu scorul de 3-2.
În ambele teste de verificare, staff-ul tehnic al echipei din Zăvoi a trimis însă pe teren doar jucătorii veniţi să dea probe de joc la CSM, precum şi câţiva dintre tinerii fotbalişti din pepiniera proprie, titularii obişnuiţi fiind menajaţi, mai ales că urma meciul mult mai important cu Univ. Craiova.

Fundaşul Cocărăscu de la Slatina îl poate face uitat pe Stoica

Aşa cum era de aşteptat, în condiţiile în care pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat doar jucători lipsiţi de experienţă, duelul cu FC Oltchim a fost la discreţia echipei antrenate de Ion Lazăr, care s-a impus cu scorul de 4-1. La fel s-a întâmplat şi în decembrie 2010, după terminarea turului, când cele două echipe din Râmnic s-au întâlnit de asemenea într-o partidă amicală, victoria revenind şi atunci „chimiştilor”, dar cu scorul de 6-1.
Şi de această dată, tot jucătorii echipei din Liga a III-a au fost mai bine puşi la punct în ceea ce priveşte forma fizică, dar şi în ceea ce priveşte relaţiile de joc, mai ales că pe teren s-au aflat 10 dintre titularii din tur. Faţă de prima parte a campionatului, singurul absent din lotul formaţiei FC Oltchim a fost fundaşul Ionuţ Stoica (ajuns sub formă de împrumut la CSM Slatina). În locul său, în defensiva trupei „chimiste” a evoluat însă un jucător venit tocmai de la lidera Seriei a IV-a, Paul Cocărăscu (24 ani). Evoluţia acestuia a fost una cât se poate de bună, oficialii vâlceni având speranţe că îl va face cât mai repede uitat pe Stoica.
În meciul cu CSM Rm. Vâlcea, trupa lui „Mara” a deschis scorul în prima repriză, prin Nania (38). Ulterior, în al doilea mitan, „chimiştii” au mai marcat de încă trei ori, prin Despoiu (58), Fistogeanu (66) şi Marinescu (85, din penalti), golul de onoare al CSM-ului purtând semnătura tânărului Stănică (90).

Tinerii veniţi în probe în Zăvoi, mai tari decât Damila
* lidera Ligii a IV-a a fost înfrântă de CSM Rm. Vâlcea cu 3-2, într-un meci amical care s-a disputat săptămâna trecută, la Căzăneşti

CSM Rm. Vâlcea a disputat al doilea meci amical de săptămâna trecută în compania echipei Damila Măciuca. Formaţia sponsorizată de omul de afaceri Dan Niţu, care a şi fost prezent la duelul de la Căzăneşti, a făcut un joc bun, dar la final a trebuit să se recunoască învinsă, cu scorul de 3-2.
Deşi au început mai bine meciul, deschizând scorul prin Ioniţă (în minutul 10), elevii lui Mircea Savu au acuzat o oarecare stare de oboseală pe parcursul partidei, iar de acest lucru au profitat din plin jucătorii aflaţi în probe la CSM. Trupa din Zăvoi a restabilit egalitatea printr-un gol înscris de unul dintre cei trei fotbalişti sârbi aflaţi în probe, iar până la final a mai înscris de încă două ori, prima oară după un şut de la distanţă deviat în poartă de un fundaş al echipei Damila Măciuca, iar apoi prin tânărul Iancu, acesta stabilind scorul final în minutul 83.
De partea cealaltă, pentru echipa din Liga a IV-a, tot Ioniţă avea să înscrie al doilea gol, de această dintr-un penalti. Damila Măciuca putea termina totuşi meciul la egalitate, dacă acelaşi Ioniţă ar fi transformat şi cea de-a doua lovitură de la 11 metri de care echipa sa a beneficiat, în minutul 90, atunci când a trimis însă mingea în bara laterală.

Fotbaliştii din Zăvoi au călătorit cu un autobuz din „Epoca de Aur”

La partida amicală pe care CSM Rm. Vâlcea a disputat-o la Căzăneşti, cu Damila Măciuca, precum şi la antrenamentele fizice efectuate vinerea trecută la Malu Alb, jucătorii aflaţi în probe la echipa din Zăvoi s-au deplasat cu un autobuz ETA, construit pe vremea „Epocii de Aur”. Vehiculul era dotat cu scaune de lemn şi făcea parte din categoria a 4-a în ceea ce priveşte confortul pe care îl oferă călătorilor, iar pe geamul din spate era inscripţionat cu litere mari mesajul „lichidări stocuri”. Se pare că acesta a fost un semn rău pentru fotbaliştii care s-au plimbat cu el, deoarece până la urmă niciunul dintre ei nu a fost oprit în lot.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button