Liga III

FC Oltchim – Triumf Bârca 1-3

Înfrângere în faţa celei mai bune echipe a campionatului 

Dacă eşecul suferit în runda precedentă de către FC Oltchim, pe teren propriu, în compania liderului ALRO Slatina, a ridicat semne de întrebare, nu acelaşi lucru se poate spune despre noua înfrângere consemnată de „chimişti”. De această dată elevii lui Marian Deaconescu au întâlnit o echipă mai bună, poate cea mai bună din seria a III-a care ne-a călcat pragul, astfel că n-au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul. Vâlcenii au început bine meciul, au avut o mare ocazie de a deschide scorul, au ratat, iar apoi au ieşit la joc oaspeţii. În minutul 25, Dănuleţ a ratat cu poarta goală, mingea a ajuns totuşi la Nania, aflat în poziţie ideală, care-a şutat, dar mingea s-a lovit de transversală, a poposit pe linia porţii, fiind apoi îndepărtată de un apărător advers. La 1-0, altfel s-ar fi jucat meciul. N-am reuşit să înscriem dintr-o ocazie clară şi jocul s-a schimbat. Oaspeţii, o echipă bine organizată, au început să pună probleme formaţiei vâlcene, iar în minutul 36 au deschis scorul cu un şut de la marginea careului, care l-a surprins pe tânărul Radu Popescu. În minutul 63 s-a făcut 2-0 pentru Triumf, iar în minutul 90, oaspeţii au pus cireaşa pe tort, punctând pentru 0-3. FC Oltchim nu a mai reuşit decât să înscrie golul de onoare, după o acţiune bună a lui Marinescu. Mingea s-a lovit în careu de Dănuleţ, fiind deviată în poartă, astfel că FC Oltchim – Triumf Bârca s-a încheiat la scorul de 1-3. Pentru FC Oltchim au evoluat: R. Popescu – Nania, Stoica, Bărbuţ, Răcăreanu, Creangă, Marinescu, Dănuleţ, Despoiu, C. Popescu, Smedescu. Au mai jucat: Vlădoi şi Tomescu.

„Oltchim e o echipă de patru etape”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, s-a arătat extrem de dezamăgit de evoluţia jucătorilor săi în meciul pierdut de vâlceni cu scorul de 3-1 în faţa formaţiei Triumf Bârca, insuccesul fiind pus pe seama lipsei de pregătire. „Înfrângerea de astăzi nu este decât rezultatul pregătirii pe care jucătorii o fac. Ar fi trebuit să aibă două antrenamente pe zi. Am venit şi i-am verificat la unul dintre acestea. Aveau programată şedinţa de pregătire începând cu ora 10, dar la 10 şi douăzeci de minute ei nu mai erau pe teren. Asta înseamnă că au făcut antrenament puţin mai mult de un sfert de oră. Au venit, au făcut poză cu baza sportivă şi au plecat. Aşa se antrenează, aşa rezultate o să aibă! O pregătire bună trebuie să te ţină tot returul. Olchim a demonstrat, însă, că este o echipă de doar patru etape. O să mai ia trei puncte cu Armata Craiova, care s-a retras din campionat şi atât! Şi o echipă de cartier să fi fost şi tot juca mai cu ambiţie în acest meci. Oricum, teoretic, încă este posibil să retrogradăm”, a apreciat liderul de sindicat de la SC Oltchim SA. 

Deplasare la AS Albota, în intermediară 

După cele două înfrângeri suferite pe teren propriu, FC Oltchim are obligaţia reabilitării. Marţi, 11 mai, va avea loc o nouă intermediară în Liga a III-a, care-i va da posibilitatea formaţiei chimiste de a şterge cu buretele ultimele prestaţii. Elevii lui Deaconescu o vor întâlni în deplasare pe AS Albota, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. După meciul cu AS Albota, FC Oltchim va reveni pe teren propriu pentru întâlnirea cu CS Vişina Nouă, ce se va disputa vineri, 14 mai, de la ora 18.00.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button