Liga III

FC Oltchim – Ralbex Turcineşti 5-0

Prima victorie sub comanda lui Catargiu

* chimiştii s-au impus fără drept de apel în ultima etapă a sezonului în faţa unei echipe care a retrogradat din Liga a III-a

În ultimele zile s-au întâmplat multe la FC Oltchim. S-au făcut restructurări la nivelul lotului, au apărut noutăţi şi pe banca tehnică, astfel că meciul cu Ralbex Turcineşti, din ultima etapă a sezonului, a devenit destul de important pentru formaţia chimistă. Pe de-o parte, juniorilor, care au fost folosiţi mai puţin până acum, li s-a oferit şansa să demonstreze ce calităţi au, iar antrenorul Catargiu avea nevoie de un prim succes care să-i ofere încredere în perspectiva campionatului viitor. A ieşit până la urmă destul de bine pentru „chimişti”, care s-au impus pe teren propriu în faţa Ralbexului din Turcineşti cu scorul de 5-0.

Gorjenii au fost „înroşiţi”

Ralbex a venit la Vâlcea resemnată. Doar o minune ar mai fi putut-o salva de la retrogradare, care, însă, nu s-a produs. Şansa ei a stat şi în evoluţia formaţiilor vâlcene. Pentru ca Ralbex să spere în evitarea retrogradării, ar fi trebuit să se impună pe terenul Oltchimului, iar Ghecon Lăpuşata să învingă la Berbeşti pe FC Caracal, în plus, fiind de asemenea, necesar şi ca AS Albota să piardă în această ultimă etapă. Acest scenariu a rămas, însă, doar pe hârtie. FC Caracal nu a pierdut la Berbeşti, AS Albota a câştigat pe teren propriu întâlnirea cu Progresul Corabia, iar Ralbex a pierdut la Vâlcea confruntarea cu FC Oltchim. Şi nu a făcut-o deloc onorabil, ci la o diferenţă mare de scor, cu 5-0. Deznodământul s-a conturat încă din prima repriză, încheiată la un avantaj de două goluri pentru echipa gazdă, care a intrat la cabine şi cu un avantaj numeric. „Chimiştii” au ameninţat poarta gorjeană încă din primele minute. După două ocazii ale lui Despoiu şi Dănuleţ, s-a produs şi deschiderea scorului. A fost o fază frumoasă lucrată de vâlceni, cu Amza la finalizare. „Părintele” a venit lansat şi a trimis balonul în poarta formaţiei din Turcineşti, aducând Oltchimul în avantaj: 1-0. Apoi, în minutul 25, Dănuleţ a scos un penalti pentru gruparea vâlceană. A pătruns sigur spre poartă şi a fost oprit prin fault de portarul advers. S-a dictat 11 metri şi eliminarea goalkeeperului gorjean. Marinescu, printr-o «scăriţă», a dus scorul la 2-0, iar apoi „il capitano” a scos o nouă eliminare în tabăra oaspeţilor. Marinescu l-a provocat pe „decarul” advers, care l-a lovit cu palma, centralul Cristina Dorcioman dictând o nouă eliminare. Astfel, FC Oltchim a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri pe tabelă şi cu un avantaj numeric de doi jucători.

Jocul s-a încheiat mai devreme

În partea secundă nervii jucătorilor oaspeţi au cedat definitiv. Gorjenilor le-a mai fost eliminat un jucător, iar scorul a ajuns la 5-0 pentru formaţia chimistă, Marinescu, din nou din penalti şi Dănuleţ (de două ori), punctând pentru formaţia vâlceană. La 5-0 s-a şi încheiat meciul, dar mai devreme cu aproximativ 10 minute. Ralbex a mai pierdut în partea secundă încă doi jucători, care-au fost, de asemenea, eliminaţi. Oaspeţii au rămas astfel în 7 jucători, deci meciul putea continua. Centralul a fluierat însă sfârşitul jocului, crezând că partida nu se mai poate desfăşura cu o echipă având doar şapte jucători pe teren. Observatorul întâlnirii i-a atras atenţia că a greşit, că un meci nu se poate disputa doar dacă o echipă are mai puţin de şapte jucători pe teren (nu a fost cazul aici!), astfel că arbitrul a rechemat echipele pe teren. Cei de la Ralbex n-au mai vrut, însă, să intre pe gazon, meciul încheindu-se cu 10 minute mai devreme. Astfel s-a scris istoria primului meci din „era” Catargiu. Antrenorul chimist s-a arătat mulţumit la final de rezultat, însă nu s-a entuziasmat prea tare. „Băieţii s-au dăruit, au vrut să joace şi să câştige, dar nu putem face o analiză dat fiind handicapul pe care l-au avut adversarii. Nu pot trage nicio concluzie după acest meci”, a precizat Lucian Catargiu la finalul întâlnirii din ultima etapă a sezonului.
Pentru FC Oltchim au evoluat: R. Popescu – Smeadă, Stoica, Răcăreanu, Despoiu, Amza, Nania, Marinescu, Tomescu, Smedescu, Dănuleţ. Au mai jucat: Preda, Nuţu, Ad. Popescu şi Neacşu.

„Nu o să mai admit jucători peste 28 de ani la FC Oltchim”

* după ce a renunţat la antrenorul Deaconescu şi la fotbaliştii Vlădoi, Bărbuţ, Creangă, Ciprian Popescu, preşedintele clubului chimist, Mihai Diculoiu, a afirmat că nu va mai accepta la echipă jucători aflaţi la apus de carieră

Curăţenia generală anunţată la clubul „chimist” de inginerul Mihai Diculoiu a început săptămâna trecută. Preşedintele FC Oltchim le-a comunicat jucătorilor cu experienţă din lotul echipei de Liga a III-a că nu mai fac parte din planurile de viitor ale conducerii administrative. S-a întrerupt colaborarea cu Bărbuţ, Creangă şi portarul Vlădoi, cărora Mihai Diculoiu susţine că le-a oferit şansa de a continua la Oltchim, dar nu ca fotbalişti, ci ca simpli angajaţi în cadrul Combinatului chimic. „Cei care mai mimează fotbalul vor pleca de la FC Oltchim. Nu mai acceptăm decât jucători care «pun osul la bătaie», se luptă pentru apăra onoarea clubului. În plus, poate să fie şi «Pele», nu o să mai admit jucători peste 28 de ani. Ne vom baza pe jucătorii tineri acu, după ce am renunţat la Vlădoi, Bărbuţ şi Creangă. Lor le-am oferit şansa de a merge şa serviciu, în producţie, însă n-au vrut, au zis că nu pot face acest lucru. De asemenea, am renunţat şi la Ciprian Popescu, căruia oricum îi expirase contractul cu FC Oltchim. În plus, chiar dacă Preda a rămas la echipă, încă mai sunt semne de întrebare în ceea ce priveşte calitatea de jucător care-şi apără corect şansele”, a afirmat Mihai Diculoiu.
Altfel, printre cei care au căzut victimă ultimelor rezultate din retur se numără şi antrenorul Marian Deaconescu, care nu doar s-a despărţit de echipa de Liga a III-a, ci a părăsit definitiv clubul chimist. „Am făcut o greşeală. După meciul cu Ghecon din turul campionatului ar fi trebuit să iau măsuri drastice şi să-i destitui atunci pe cei care nu au apărat cum trebuie onoarea clubului Oltchim. Dacă făceam acest lucru atunci, nu mai ajungeam aici. Dar am zis să continuăm aşa, pentru că prea mă criticau toţi că schimb antrenorii ca pe şosete. Însă s-a văzut că dacă nu pui presiune, nu faci nimic”, a mai spus preşedintele FC Oltchim. În replică, antrenorul Marian Deaconescu spune că a făcut totul pentru club şi pleacă cu sufletul împăcat. „Niciodată cât am fost antrenorul FC Oltchim nu am lăsat echipa mai jos de locul 5. N-am conflicte cu nimeni, plec de la Oltchim liniştit, cu sufletul împăcat că am făcut tot ce am putut. Am lăsat acolo 14 jucători formaţi de mine, plus 7 la Mihăeşti. Oricum, nu vreau să vorbesc mai multe, deşi aş putea să o fac. Le doresc «numai de bine» celor de acolo”, a precizat Marian Deaconescu la despărţirea de FC Oltchim.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

One Comment

  1. diculoiule presiune va pune curand dnaul pe tine.sti ce prostii ai facut si le stiu si altii.ai grije mare si tu si prisacaru

Lasă un răspuns

Back to top button