Liga III

FC Ghecon Lăpuşata, „lanterna roşie” a clasamentului

Ciofaca_Viorel_11• trupa lui Dan Mazilu a pierdut şi la Bascov, cu 3-2, aflându-se pe ultima poziţie din Seria a IV-a

FC Ghecon Lăpuşata pare a fi însoţită de un ghinion fantastic în cursa pentru evitarea retrogradării din Liga a III-a. Săptămâna trecută, elevii lui Viorel Ciofâcă nu şi-au putut îndeplini visul de a obţine primele trei puncte, pierzând şi de această dată, cu 3-2, în faţa uneia dintre cele mai slabe echipe ale seriei: Juventus Bascov.

Gol primit în minutul 3

Argeşeanul Niţă a deschis scorul în minutul 3, după ce a driblat fundaşii vâlceni, trimiţând o „torpilă” imparabilă: bară-gol (1-0).

De altfel, acesta a fost şi singurul gol marcat până la pauză. După reluarea partidei, mai precis, în minutul 48, Collins a înscris cu capul din şapte metri, beneficiind practic de un cadou din partea fundaşilor de la FC Ghecon, care l-au lăsat liber în careu pe atacantul de la Bascov (2-0). „În momentul în care scorul indica 2-0 pentru Juventus, am zis să nu dezarmăm şi să o luăm de la început. Nu puteam ceda chiar aşa de uşor”, a spus Ciofâcă. Ciortan – introdus pe teren în repriza secundă – a reuşit să dribleze mai mulţi adversari, fiind faultat în cele din urmă în suprafaţa de pedeapsă. Penalty-ul a fost executat impecabil de căpitanul echipei, Iulian Roşoagă, care aducea coechipierilor săi primul gol din campionat şi, totodată, speranţa în obţinerea unui rezultat de egalitate (2-1).

Raul Nistor, neglijent

Însă, cu 20 de minute înainte de fluierul final, Raul Nistor a pierdut balonul în apropierea careului advers, „italienii” speculând din plin această eroare. Rizea a înscris pentru Juventus un gol de senzaţie la vinclu, de la 35 de metri, exact cum o făcea Gică Hagi în vremurile bune (3-1). Apoi, Popescu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, în minutul 78 (3-2), după care adversarii s-au baricadat în propriul careu, iar vâlcenii nu au mai putut spera într-o remiză. La final, Ciofîcă şi-a exprimat regretul că – după ce au spart gheaţa, marcând primele goluri în etapa a cincia – nu au reuşit să câştige, mai ales că au jucat cu un adversar accesibil.
„E păcat. Avem cinci meciuri disputate, însă doar un punct. Când am spart gheaţa şi am reuşit să marcăm şi noi primele două goluri – în deplasare chiar – am pierdut cu 3-2. Nu mai ştii cum s-o dai. E lung campionatul, dar dacă mai pierdem încă un meci, suntem în degringoladă totală. Nu mă aşteptam la o evoluţie aşa de slabă. Mai ales la felul cum joacă băieţii. Şi în timpul antrenamentelor se vede o prospeţime la ei şi o imensă poftă de joc. Nu ar trebui să pice psihic, mai ales că mulţi dintre ei au jucat fotbal în primele divizii”, a mai adăugat antrenorul de la FC Ghecon.
Despre duelul de vinerea aceasta, de la Berbeşti, în compania celor de la FC Oltchim, Ciofâcă e rezervat în a face declaraţii, spunând doar: „«Chimiştii» sunt pe val, mai ales după reuşitele de senzaţie din primele etape ale campionatului. În plus, Ghecon- Oltchim nu este numai un meci al vâlcenilor, ci şi unul al orgoliilor, în care fiecare grupare încearcă să arate celeilalte că este cea mai bună. Sunt convins că băieţii mei se vor mobiliza altfel de această dată”.

„Doar eu fac echipa, nu Coca!”

După ce în ediţia de săptămâna trecută a publicaţiei noastre au apărut unele critici „dure” ale jucătorilor la adresa senatorului Laurenţiu Coca, pentru faptul că acesta ar interveni nejustificat în alcătuirea echipei pentru jocurile oficiale din campionat, Viorel Ciofâcă a ţinut să-i ia apărarea celui considerat a fi mâna dreaptă a patronului Dan Mazilu. În plus, antrenorul principal de la Ghecon susţine că, dacă aceste afirmaţii s-ar dovedi a fi reale, el ar fi dispus să plece de pe banca tehnică în secunda 2. „Mă cunosc cu Laurenţiu Coca de ani buni, însă fiecare îşi ştie foarte bine atribuţiile pe care le are la echipă. Nu s-a băgat niciodată peste strategia mea de joc, pentru că ştie că nu accept aşa ceva. Dacă ar fi făcut asta, nu aş mai fi rămas la echipă, pentru că nu vreau să fiu pe banca tehnică doar cu numele. Mă mai consult din când în când cu senatorul, dar asta nu înseamnă că eu nu am nicio părere de spus”, a afirmat antrenorul Viorel Ciofâcă.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button