Liga III

FC Ghecon i-a „împuşcat” pe militarii din Craiova

* echipa deputatului Dan Mazilu a câştigat cel de-al doilea meci din Liga a III-a 

Treptat, FC Ghecon Lăpuşata începe să se distanţeze de zona nisipurilor mişcătoare şi, concomitent, să dea impresia că nu va fi nicidecum o victimă sigură a retrogradării. În runda de săptămâna trecută, Iulian Roşoagă şi compania au efectuat o nouă deplasare în vederea susţinerii partidei cu Armata Craiova. 

Am marcat în minutul 2 

Meciul a început cât se poate de bine pentru echipa vâlceană. În minutul 2, Teodorescu a obţinut un penalty, după un fault produs asupra sa. Lovitura de la punctul cu var a fost executată de către Mocioacă, acesta reuşind să deschidă scorul (1-0). Trei minute mai târziu, Raul Nistor avea să marcheze pentru 2-0, după o pasă primită de la un coechipier al său. FC Ghecon părea a fi din nou în zi de graţie, prefigurându-se în tabăra vâlcenilor cea de-a doua victorie din Liga a III-a. La acest scor, vâlcenii au lăsat-o puţin mai moale, astfel că, pe fondul unei auto-mulţumiri nejustificate, Armata a înscris pentru 2-1.

Imediat după reluarea celui de-al doilea mitan, mai precis în minutul 50, Ciortan a reuşit să şuteze dintre doi fundaţi adverşi şi să marcheze pentru 3-1. Sorţii păreau a fi încă o dată favorabili celor de la FC Ghecon, care urmau să-şi bifeze încă trei puncte şi să părăsească ultima poziţie în clasament. La scurt timp după reuşita lui Ciortan, Chiripuş a înscris pentru 4-1. Armata Craioava avea să mai marcheze un gol până la fluierul final al centralului dintr-un penalty produs de Popescu („Banană”), care şi-a faultat un adversar în propria suprafaţă de pedeapsă. Astfel, partida s-a terminat 4-2, iar vâlcenii au predat, după luni bune, ştafeta de lanterna roşie a Seriei a IV-a din Ligii a III-a. 

Jucătorii îşi vor lua încasa salariile

„S-a observat, poate mai mult ca niciodată, că băieţii nu ar fi fost dispuşi să părăsească terenul fără cele trei puncte. În acest meci, fotbaliştii din Lăpuşata au dovedit că au potenţial şi că nu trebuie să fie clasaţi drept victimă în Liga a III-a. Dacă vor munci mai mult şi se vor pregăti la antrenamente, atunci nu trebuie să le fie frică că de anul viitor se vor întoarce în campionatul judeţean. De această dată, ne-a intrat totul. Am avut o poftă imensă de joc”, s-a exprimat la final un apropiat al celor de la FC Ghecon.

După meci, deputatul Dan Mazilu i-a felicitat pe jucători pentru abnegaţia desăvârşită şi le-a promis că, în cel mai scurt timp, îşi vor încasa drepturile salariale. „Contează foarte mult să ne încasăm banii la timp, pentru că, o parte dintre noi, numai din asta trăim”, ne-a declarat un jucător al echipei din Lăpuşata. 

Condiţii grele de antrenament 

FC Ghecon este afectată în mare măsură de faptul că nu îşi poate efectua antrenamentele în cele mai bune condiţii. Despre acest lucru, ne vorbeşte omul de fotbal Ion Ştefan, cel însărcinat de conducerea echipei pentru a se ocupa de meciurile din campionat.

„Băieţii care provin din Horezu şi Berbeşti sunt cei mai afectaţi de faptul că sunt nevoiţi să se pregătească la ora 8 seara. După antrenamente, ajung acasă la 11, 12 noaptea, pentru ca a doua zi să se ducă la serviciu. De aceea, ne-am propus să programăm aceste antrenamente la ora 15.30. Vom vedea pe ce stadion ne vom pregăti, pentru că depindem foarte mult de orarul CSM-ului. Dacă nu se va putea juca pe «sintetic», atunci vom încerca pe stadionul CSŞ”, ne-a spus Ion Ştefan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button