Liga II

FC Ghecon a mai smuls un punct la Turcineşti

* după remiza albă, obţinută în faţa celor de la Ralbex

Chiar dacă FRF a luat decizia ca, de anul viitor, să reconfigureze cele trei eşaloane naţionale şi să restrângă numărul de echipe angrenate în competiţie, oficialii de la FC Ghecon nu se tem de o eventuală retrogradare la finele sezonului. Evoluţia bună înregistrată de Roşoagă şi compania au redat speranţa că şi de anul viitor vor juca Liga a III-a, în pofida faptului că, din fiecare serie componentă a celui de-al treilea nivel valoric, vor retrograda şase echipe.

 Ion Ştefan: „Un arbitraj tendenţios”

În ceea ce priveşte meciul cu Ralbex Turcineşti, ce a avut loc vineri, 6 noiembrie, antrenorul Ion Ştefan susţine arbitrii şi-au intrat subtil în rol, luând unele decizii care au cântărit în defavoarea vâlcenilor. FC Ghecon ar fi putut juca încă din debutul partidei cu un om în plus, după ce Ciortan a fost faultat de către un adversar. Însă, arbitrul de centru a considerat că atacantul nostru a blufat, acordându-i acestuia un cartonaş galben. „Am avut ocazii nenumărate de a marca. Cred că ghinionul este cuvântul care defineşte cel mai bine realitatea de la Ghecon. Chiar şi aşa, echipa e pe drumul cel bun. Ceea ce mă miră e faptul că jucătorii rezistă fizic toate cele 90 de minute, deşi nu prea au timp şi nici unde să se pregătească în condiţii normale”, s-a exprimat Ion Ştefan vizavi de meciul de vinerea trecută, cu Ralbex Turcineşti.

„Câştigăm cu Minerul şi 60 % suntem salvaţi”

În opinia antrenorului Ion Ştefan, pentru echipa din Lăpuşata urmează un meci de o importanţă aparte. În runda de săptămâna aceasta, vâlcenii vor întâlni pe teren propriu, adică la Berbeşti, pe Minerul Motru, formaţia ce a acumulat până în momentul de faţă 16 puncte. „În campionat, există destule echipe care sunt sub valoarea Gheconului. Am mai spus că FC Ghecon nu trebuie privită ca o condamnată certă la retrogradare. Contează foarte mult ce vom face în duelul cu Minerul Motru. Dacă reuşim să ne impunem, 60 la sută suntem salvaţi de la retrogradare. Vom pregăti cât se poate de bine acest meci” ,a mai punctat Ştefan. 

„Fane ştie să mobilizeze jucătorii”

Preşedintele echipei din Lăpuşata, Laurenţiu Coca, susţine că în ultima vreme „totul merge ca pe roate” la echipă, iar jucătorii şi-a intrat în mână. „A fost o perioadă în care jucătorii nu s-au regăsit deloc, asta şi pentru că o parte dintre ei nu au mai activat într-un eşalon naţionale, iar contactul cu acest nivel a fost destul de brusc. Acum, totul merge foarte bine, iar băieţii şi-au recăpătat moralul după rezultatele bune obţinute în ultima perioadă. A trebuit să treacă luni bune până ce echipa să funcţioneze ca un tot unitar. Toată lumea ne critica la început, dar eu am avut încredere în potenţialul jucătorilor şi am anticipat că îşi vor reveni după acel debut ezitant. FC Ghecon rămâne o echipă valoroasă, în pofida criticilor pe care le-am primit”, ne-a spus Laurenţiu Coca. Senatorul a mai adăugat că, prin venirea lui Ion Ştefan, jucătorii vor avea numai de câştigat. „Fane este un antrenor cu multă experienţă, în vârstă, un sfătuitor excelent în aceste vremuri grele prin care trec jucătorii. Sunt convins că va avea o contribuţie semnificativă la rezultatele echipei. Cel puţin la nivel de moral, pentru că ştie să mobilizeze exemplar jucătorii”, a mai completat preşedintele de la FC Ghecon Lăpuşata.

7 puncte,  până la linia de „siguranţă”

După 13 etape, FC Ghecon se situează pe poziţia a 16-a, din cele 18 echipe componente ale seriei. În atare condiţii, echipa finanţată de deputatul Dan Mazilu ocupă un loc retrogradabil, fiind despărţită la 7 puncte de locul 12, cel care menţine în acelaşi eşalon şi din sezonul viitor. Chiar dacă acest campionat nu este nici măcar la jumătate de drum, trebuie să admitem că formaţia din Lăpuşata va avea totuşi o misiune dificilă. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button