Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga III

FC Ghecon – Progresul Corabia 3-1

Încă un meci de totul sau nimic!

* pentru echipa deputatului Dan Mazilu urmează alte partide de care depinde salvarea de la retrogradare

Pentru a nu retrograda, FC Ghecon este obligată de conjunctura din clasament să câştige toate meciurile pe care le va susţine pe teren propriu şi, implicit, să obţină minim un rezultat pozitiv în deplasare. Până la finalul sezonului, echipa din Lăpuşata va mai întâlni la Berbeşti încă trei echipe, pe care speră să le învingă pentru a rămâne încă un an în Liga a III-a.

Motoare turate la maxim

În runda precedentă, Roşoagă şi camarazii au izbutit o nouă victorie în „ocnă”, câştigând cu 3-1 împotriva celor de la Progresul Corabia,  formaţia care luptă la rându-i pentru a se menţine şi din toamnă la acest nivel. La Berbeşti, echipa din Olt a fost mai mereu depăşită de jocul vâlcenilor. În minutul 6, Bogdan Nica a reuşit să deschidă scorul partidei, pentru ca, spre ghinionul nostru, adversarii să marcheze prin Rupa zece minute mai târziu (1-1). Acesta a fost şi rezultatul la pauză. În minutul 55, tânărul atacant Ciprian Vlădoi a punctat printr-un şut superb trimis în vinclu (2-1), dintr-o pasă primită de la Raul Nistor. Bucei (care l-a înlocuit în repriza secundă pe Mihai Gârlă) a stabilit scorul final la 3-1, cu 25 de minute înainte de final.

Oltchim poate da o mână de ajutor!
 
Pentru a avea un culoar favorabil în ceea ce priveşte şansele de a se menţine în Liga a III-a, echipa din Lăpuşata are nevoie puţin şi de ajutorul celor de la FC Oltchim. Trupa antrenată de Gicu Deaconescu trebuie să ofere o mână de ajutor colegei de serie şi să câştige duelurile cu CS Albota şi Ralbex Turcineşti – echipe care luptă la rândul lor pentru a nu retrograda. Deşi nu a acceptat, în urmă cu aproape o lună, varianta unui acord bilateral pentru cedarea meciului, conducerea de la FC Oltchim ar putea regândi modalitatea de a privi fotbalul vâlcean. Nu sunt în măsură să punctez cum e mai bine pentru o competiţie – să se joace sau nu mereu corect, chiar şi în cazul mai sus amintit – dar, pentru binele fotbalului vâlcean, apreciez că altfel te priveşte lumea când ai mai multe echipe în ligile naţionale. Un lucru e cert: „chimiştii” trebuie să pună puţin mai mult osul la treabă şi pentru Ghecon Lăpuşata.

„Militarii” ne dau gratis 3 puncte

În intermediara ce se va desfăşura marţi, 11 mai, Ghecon ar trebuie să joace în deplasare cu Armata Craiova, dar, dat fiind faptul că doljenii s-au retras, Roşoagă şi camarazii îşi vor trece în clasament alte trei puncte. Vineri, 14 mai, gruparea deputatului Dan Mazilu va mai susţine la Berbeşti un nou meci capital, cu Ralbex Turcineşti, o altă formaţia care se află cu un picior în groapă. Cu 37 de puncte la activ şi ocupând locul 12, gorjenii vor fi depăşiţi de vâlceni în clasament dacă vor pierde acest duel.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button