Liga III

FC DROBETA – FC OLTCHIM 4-1

CatargiuDoar o repriză…

* echipa antrenată de Lucian Catargiu a jucat bine în primele 45 de minute, dar apoi a fost o pradă uşoară pentru adversari, precum şi pentru arbitri

Fotbaliştii de la Oltchim Rm. Vâlcea au avut parte, cu adevărat, de o misiune imposibilă la Drobeta Tr. Severin. Considerată drept principala favorită în lupta pentru promovarea în Liga a II-a, echipa antrenată de Viorel Ion a beneficiat însă, din plin, şi de ajutorul arbitrilor pentru a se impune în faţa trupei pregătite de Lucian Catargiu.

Arbitraj favorabil, cadou de ziua lui „Vioară”?

Duelul a fost arbitrat de timişoreanul Răzvan Drăgoi, a cărui prestaţie a cam lăsat însă de dorit. Prin deciziile sale, centralul din Banat i-a făcut astfel un frumos cadou, cu prilejul aniversării zilei de naştere, antrenorului Viorel Ion – zis „Vioară”, care a împlinit chiar în ziua meciului, adică vineri, 29 octombrie, vârsta de 43 de ani. Severinenii au deschis scorul în ultimul minut al primei reprize, dar golul a fost inventat de brigada de arbitri, deoarece mingea nu a depăşit linia porţii. Elevii lui Viorel Ion au executat o lovitură liberă, mingea a fost reluată cu capul spre poarta vâlceană de Mitic, iar Radu Popescu a reţinut-o chiar pe linia porţii, aşa cum au văzut toţii oameni prezenţi pe stadion, nu însă şi arbitrul asistent de pe acea tuşă, Ciprian Trancă, şi el tot din Timişoara, care a validat golul.

Leo Săraru, la primul gol pentru Oltchim

Conduşi la pauză, chimiştii au revenit de la vestiare uşor debusolaţi, iar severinenii au profitat de degrigolada din tabăra vâlceană înscriind de alte trei ori între minutele 55 şi 63 (prin Mitic, Bălmău şi C. Crişan – ultimul din penalti), astfel că soarta partidei era deja pecetluită. La 4-0, Catargiu a schimbat portarii, în locul lui Radu Popescu între buturile vâlcene intrând veteranul Marius Vlădoi. „Nu l-am schimbat pentru că l-am considerat vinovat pentru golurile încasate, ci pentru a-l linişti în perspectiva meciul cu Minerul Mătăsari, când va fi de asemenea titular”, a explicat tehnicianul chimiştilor. Singurul gol al Oltchim-ului la Tr. Severin, care a salvat până la urmă onoarea vâlcenilor, a fost marcat de tânărul Leo Săraru. Fotbalistul transferat de la CSM la începutul sezonului a înscris cu un şut imparabil de la 20 metri, mingea deranjând păianjenul porţii adverse.
Au jucat pentru Oltchim Rm. Vâlcea: Radu Popescu (67’ Vlădoi) – Stanca (84’ Dragoş Popescu), Stoica, Marinescu, Smeadă, Datcu, Preda, Leonard Săraru, Tomescu, Dănuleţ, Fistogeanu (67’ Bârzăgeanu).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button