Liga NationalaHandbal

Fără să strălucească, SCM își consolidează locul 5. Roch și Hosu au apărat patru aruncări de la 7 metri cu Tg. Jiu

Miercuri, în ultima zi din ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a revenit în fața propriilor suporteri. În etapa a doua a returului Ligii Florilor a înfruntat, în Sala Traian, CSM Tg. Jiu. Cu echipele considerate mici, ”municipalele” au mai avut probleme, deci nu era cazul să considere jocul ușor. În ciuda trecutului, ”roș-albastrele” nu au reușit să se concentreze 100%. Prima repriză a fost echilibrată, cu fiecare dintre cele două combatante la timonă. Oaspetele au deschis scorul prin Ana Ciolan, după o ratare a pivotului Natasa Ljepoja. De Jong a egalat pentru 1-1. A fost un început ezitant pentru favorita publicului, care a trecut, până la urmă, la conducere. Hagman, pe contraatac, a dus scorul la 2-1. La 2-2, s-a dictat eliminare în tabăra oaspetelor. Ilie a fost trimisă pe bancă. Hagman a ratat din postură de 1-1 cu portarul și gorjencele au preluat iar avantajul, deși în inferioritate. De la 2-3 s-a făcut, însă, rapid 5-3. A fost un joc de-a șoarecele și pisica. În minutul 18, Gogîrlă a intrat bine în meci. A egalat pentru 9-9. SCM a rămas apoi în dublă inferioritate. A obținut, însă, o aruncare de la 7 metri, transformată de Gogîrlă. S-a făcut 10-10, arbitrii au dictat iar 7 metri pentru Vâlcea, dar Alicia Gogîrlă nu a mai fost la fel de inspirată. Chetraru a apărat aruncarea de penalitate. CSM Tg. Jiu a avut iar un avantaj de două goluri, 10-12 și 11-13, însă finalul a aparținut gazdelor. SCM a câștigat cu forcepsul prima parte a întâlnirii. Hagman, pe contraatac, a marcat ultima, pentru 17-15. Pe atacul oaspetelor, Ljepoja a împiedicat repunerea rapidă a mingii și a fost eliminată pentru două minute, astfel că formația pregătită de Bent Dahl a început partea secundă în inferioritate.

În inferioritate, dar cu o aruncare de la 7 metri apărată. Hosu s-a opus golului la execuția fostei jucătoare a Vâlcii, Maria Frățilescul Gavrilă. Maidhof a marcat pentru 18-15 și SCM s-a distanțat pentru prima dată la trei goluri. Gorjencele au primit șansa să reducă din handicap tot din 7 metri. Andriichuk a mers la punctul de penalitate. E executat prost, iar Hosu nu a avut nicio problemă să pareze din nou. Vâlcea nu a profitat, nu s-a desprins la patru, a comis greșeli în lanț în ofensivă, dar nici echipa din orașul lui Brâncuși nu a mai avut suflu. Ciolan a marcat pentru 19-17 (minutul 37, din 7 metri), De Jong a trimis mingea în bară, iar Tg. Jiu s-a apropiat la un gol. În total, Tg. Jiu a avut patru aruncări de la 7 metri ratate. Două apărate de Roch și alte două de Hosu. În total, Isabell a avut 9 parade, iar Daciana – 5. Și în tabăra adversă s-a evidențiat portarul. Dzhukeva a ajuns la 14 parade. Din 7 metri, în afară de Gogîrlă a mai ratat și Hagman. Nathalie a fost, însă, din nou cea mai bună marcatoare a Vâlcii, cu opt goluri.

Deși cu un joc slab, cu multe greșeli, pe final SCM s-a desprins. Victoria a părut clară, dar jocul a lăsat de dorit. Scor final: 28-22 și trupa din Sala Traian își consolidează locul 5. Are trei puncte peste SCM Craiova și șase peste Gloria Buzău, următorul adversar (partida are loc la Buzău joi, 8 februarie).

Cu CSM Tg. Jiu, Natașa Ljepoja a primit iar cartonașul roșu. Este cea mai sancționată jucătoare. Acum a fost trimisă în tribună în minutul 58. Pentru Vâlcea au mai înscris, în afară de Hagman: De Jong (5), Florica (4), Wolik (3), Zschocke (2), Gogîrlă (2), Cholevova (1), Băcăoanu (1), Maidhof (1), Ljepoja (1).

Pentru Tg. Jiu au punctat: Ciolan (6), Andriichuk (4), Moldovan (4), Gavrilă (3), Chiricuță (2), Coteț (1), Ilie (1), Mihart (1).

FOTO: SCM Rm. Vâlcea

Articole Similare

Back to top button