Administratie

Fără Ioan Mihail, DSP va muri subit

Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea se confruntă cu o criză acută de specialişti. În viitorul foarte apropiat, instituţia riscă să-şi piardă acreditarea de funcţionare dacă actualul specialist epidemiolog va ieşi la pensie şi dacă statul nu va oferi salarii atractive medicilor.
În prezent, DSP Vâlcea are un singur specialist în epidemiologie, fostul director Ioan Mihail. Asta nu i-a împiedicat pe liderii partidelor politice să-l mute de pe o funcţie pe alta, ca pe o minge de ping – pong, în funcţie de interesele lor, fără să ţină cont de faptul că el este piesa principală a instituţiei. Fostul director a refuzat să se înregimenteze politic, fapt pentru care a tot fost mutat de pe o funcţie de conducere pe alta, ca interimar, până la găsirea „omului potrivit”. Dacă Ioan Mihail s-ar pensiona săptămâna viitoare, conducerea DSP Vâlcea ar intra în blocaj. Maria Murăruş, actualul director al DSP Vâlcea, numită politic la conducerea instituţiei la fiecare schimbare a alianţelor făcute de PD-L, a punctat acest lucru destul de voalat în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural din acest an. „În viitorii ani, vom rămâne probabil fără medici specialişti, epidemiologi, igenişti şi chiar pentru laborator, din cauză că medicina preventivă este neatractivă, fiind considerată cenuşăreasa medicinei, ceea ce nu este corect”, a precizat directoarea.
Angajaţii DSP Vâlcea au fost primii care au renunţat de bună voie la sporurile prevăzute de lege, chiar înainte de ordonanţele premierului Emil Boc, pentru a evita tăierea salariilor, o măsură inutilă în condiţiile în care Guvernul Boc a tăiat tot. Datorită acestei măsuri, Direcţia de Sănătate Publică are asiguraţi banii de salarii până la sfârşitul anului.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button