Liga IV

Fairplay desăvârşit din partea celor de la Conexin

Lotru Brezoi începe să urce încet, dar sigur spre podiumul clasamentului. După succesul avut la Comisia de Apel, care i-a dat câştig de cauză în scandalul iscat după primul meci din campionat, Lotru s-a bucurat sâmbătă, 19 septembrie, de o nouă victorie, de această dată obţinută după meciul desfăşurat la Brezoi în compania celor de la Conexin Runcu. Partida a avut o însemnătate aparte pentru Ion Lala, revenit în postura de adversar al Lotrului, echipă pentru care a luptat câţiva ani. Îşi dorea un meci bun, însă n-a apucat să joace decât vreo 20 de minute, fiind eliminat pentru un fault în postură de ultim apărător. În aceste condiţii, punând la socoteală şi faptul că gazdele au reuşit să deschidă scorul, şansele celor de la Conexin păreau infime.

Formaţia antrenată de Iulică Dincă s-a descurcat, însă, în faţa adversarilor, a făcut un joc bun, care părea că va fi răsplătit. Deşi în inferioritate, Conexin a restabilit egalitatea în partea secundă prin Ciuculan. Apoi, însă, în apropiere de minutul 70, a fost din nou penalizată de centralul întâlnirii. Pătraşcu a primit al doilea galben, astfel urmându-l pe Lala în tribune. Chiar şi aşa, Conexin spera să plece cu un punct de la Brezoi, dar pe final n-a mai putut rezista presiunii gazdelor şi a cedat. În minutul 82, Făurar a avut o intervenţie imprudentă în propriul careu, l-a faultat pe Nistor, astfel brezoienii obţinând o lovitură de pedeapsă. Martalogu a adus bucuria în tabăra gazdelor, înscriind golul de 2-1.
Impresionantă şi de lăudat după acest meci este atitudinea oaspeţilor, în speţă a antrenorului Iulică Dincă, ce a acceptat fără comentarii înfrângerea şi n-a dat vina pe arbitraj, aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de situaţii. Cu doi jucători eliminaţi şi un penalti decisiv în stabilirea rezultatului întâlnirii, acordat adversarilor pe final de meci, alţi conducători de echipă probabil că ar fi desfiinţat brigada de arbitri. Nu şi Iulică Dincă, ce a afirmat că deciziile au fost luate corect, echipa sa a jucat bine, ţinând cont de faptul că s-a aflat în inferioritate numerică o bună parte din meci, s-a mobilizat şi a închis culoarele, doar o greşeală făcând ca formaţia patronată de Pantelică Anchelescu să plece învinsă de la Brezoi. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button