Acasă Diverse Este laptele matern mai bun decât formula de lapte praf

Este laptele matern mai bun decât formula de lapte praf

60
0
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/baby-young-people-plush-boy-child-472926/

Formula de lapte praf pentru bebeluși este o bună soluție de a înlocui laptele matern atunci când alăptarea este dificil de realizat din diferite motive. De asemenea, poate ajuta părinții care doresc să împartă responsabilitatea hrănirii sugarilor. În timp ce laptele matern este standardul de aur, formula de lapte praf poate fi un bun substitut, mai ales dacă sunteți bine informat cu privire la compoziția acesteia.

Dacă vă întrebați dacă formula de lapte praf ține mai mult de foame, răspunsul este da. Asta, în primul rând, pentru că bebelușul va putea bea mai mult lapte praf decât lapte matern. Practic, producția de formula de lapte praf din biberon depinde de ceea ce introduceți în biberon, și nu de atât de multe condiții ca producția de lapte matern.

Formula poate fi, de asemenea, mai sățioasă datorită ingredientelor utilizate. De exemplu, unele formule sunt fabricate cu maltodextrină organică, un agent de îngroșare natural care echilibrează dulceața laptelui și a laptelui praf. De aceea, formula de lapte praf este puțin mai groasă decât laptele matern. Asta înseamnă că va fi mai greu digerată. Nou-născuții hrăniți cu lapte praf pot dormi puțin mai mult decât bebelușii care sunt alăptați la sân, deoarece laptele praf ține mai mult de foame. Totuși, bebelușii nu se agită sau se trezesc doar pentru că le este foame.

Când să treceți la formula de lapte praf

În ceea ce privește alăptarea bebelușilor este recomandat ca acest procedeu să se desfășoare pe parcursul primelor șase luni de viață ale nou-născutului sau chiar un an. Apoi puteți trece la hrănirea lui cu formula de lapte praf care poate fi de mai multe categorii.

Există câteva semne care arată că bebelușul dumneavoastră este hrănit bine:
· câștigă în greutate într-un ritm constant
· schimbați cel puțin șase scutece pe zi
· se arată bucuros după ce a fost hrănit

Puteți combina laptele matern cu formula de lapte praf?

Absolut! Orice cantitate de lapte matern cu care hrăniți bebelușul îi oferă anticorpi care întăresc sistemul imunitar, reducând riscul de alergii sau astm și apariția de infecții ale urechii și boli respiratorii. Dacă sunteți capabilă să alăptați, continuați să o faceți.

Când alegeți să completați formula pentru bebeluși cu laptele matern, de obicei vă orientați în funcție de câteva principii: lapte praf preț și tipul formulei de lapte praf. Țineți cont de beneficiile formulelor organice pentru bebeluși. Cele mai bune nu conțin OMG-uri („organisme modificate genetic”), îndulcitori sau ingrediente artificiale și au o expunere mai mică la substanțe chimice toxice care pot afecta dezvoltarea bebelușului. Companiile de preparate organice pentru bebeluși care aderă la practicile agricole biodinamice care respectă întregul sistem de producție, de la sol la animal până la mediu, oferă copilului tău cele mai bune alimente. Când sunteți în căutarea celei mai naturale hrane care să înlocuiască pentru bebelușul vostru laptele matern, formula organică de lapte praf este soluția.