Politica

Emilian Frâncu n-a numărat din greşeală dolari în Parlament

• a vrut să apară la moguli

Parlamentarii dau, în general, sume destul de mari pentru a avea acces la televiziunile naţionale. Sunt însă şi deputaţi sau senatori care vânează ocaziile de a apărea pe sticlă, mai ales la posturile mogulilor.
Senatorul Emilian Frâncu, preşedintele PNL Vâlcea, este un tip calculat, atent la toate gesturile pe care le face, mai ales atunci când este în Parlament. Ţinem cont, când spunem acest lucru, şi de discuţiile sale cu oamenii care îl consiliază. Nu doar o dată, liderul liberal le-a spus acestora că evită chiar şi să se scarpine în nas, atunci când se află la Senat, tocmai pentru a evita ca reporterii din sală să-l ia la băşcălie. De aceea, credem că, la finele săptămânii trecute, Emilian Frâncu a dorit pur şi simplu să apară la Realitatea sau la altă televiziune centrală, motiv pentru care şi-a scos şmechereşte banii de diurnă pentru vizita în Mexic, aproape o mie de dolari, şi a început să-i numere tacticos, astfel încât să fie văzut. Primii care au observat ce face reprezentantul PNL în timpul dezbaterilor au fost jurnaliştii de la Hotnews, care, ulterior, l-au şi întrebat ce-i cu banii. Parlamentarul le-a declarat acestora că nu sunt banii săi, ci diurna pentru participarea la conferinţa ONU pe problema romilor. „Vreţi ca România să fie criticată acolo? Eu mă voi duce la toate reuniunile unde România trebuie să fie reprezentată… măcar acolo să nu fim consideraţi o ţară bananieră”, le-a mai spus Frâncu celor de la Hotnews, considerând, totodată, că numărarea banilor nu e un gest deplasat.
Chiar dacă, după acest eveniment, Emilian Frâncu a fost luat un pic peste picior inclusiv de Mihai Gâdea, de la Antena 3, una peste alta, parlamentarul şi-a atins scopul, urmărit de la bun început, zicem noi. A auzit toată ţara despre el, din nou. S-a aflat de participarea României la conferinţa ONU din Mexic, iar presa naţională l-a remarcat într-o manieră care nu se uită prea uşor. Drept dovadă, în zilele care au urmat, ziariştii de la Realitatea, i-au luat din nou interviu lui Emilian Frâncu, de această dată pe o temă foarte serioasă: creşterea alocaţiilor pentru copii, care nu va însemna mai mult de 5% din bugetul asigurărilor sociale de stat, conform spuselor parlamentarului, la Realitatea FM. Emilian Frâncu este iniţiator al unei propuneri legislative care prevede ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de venitul lunar al familiei. Senatul a aprobat, pe 27 octombrie, o propunere legislativă a PNL care prevede ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de venitul lunar al familiei din care minorii fac parte, minimul fiind de 30 lei şi maximul de 150 lei. Propunerea a primit 77 de voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, iar Senatul este prima camera sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională. Propunerea parlamentarilor PNL prevede ca alocaţiile de stat să fie calculate în funcţie de veniturile familiilor, prin aplicarea unui procent diferit asupra salariului de bază minim brut (în valoare de 600 de lei). Alocaţia de stat va avea valorile de 30, 60, 90, 120 şi 150 lei, faţă de 40 lei, cât este în prezent.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button