Diverse

Elevele Nicoletei Lazăr, la catedră!

Junioarele de la CS Chimia le-au predat craiovencelor o lecţie de handbal

* vâlcencele s-au impus în prima etapă a campionatului cu scorul de 44-16 în faţa formaţiei din Bănie

După o îndelungă aşteptare a venit în sfârşit şi momentul debutului unui nou sezon handbalistic destinat junioarelor I, competiţie în care judeţul Vâlcea este reprezentat de trei echipe: Naţional, Grupul Şcolar Energetic şi CS Chimia. Doar două dintre acestea au avut, însă, succes în prima etapă a campionatului. Formaţia colegiului Energetic a fost singura dintre echipele vâlcene care n-a reuşit să obţină un rezultat pozitiv în debutul sezonului, fiind surclasată de gruparea similară a CSŞ Caracal, care s-a impus la Vâlcea cu scorul de 38-26. Naţional Rm. Vâlcea şi CS Chimia au avut, în schimb, evoluţii de excepţie, care le-au adus şi rezultatul dorit. Reprezentanta Centrului Olimpic de Excelenţă s-a impus cu scorul de 37-25 în deplasarea de la Timişoara, victimă căzându-i formaţia din localitate, LPS Banatul. În ciuda diferenţei categorice, Naţional Rm. Vâlcea nu s-a instalat în fruntea clasamentului. Va avea şansa de a trece pe primul loc abia peste două săptămâni, atunci când va întâlni pe teren propriu, în cea de-a doua etapă, liderul seriei E, LPS Tg. Jiu. După disputarea primei etape, avem totuşi o lideră printre echipele vâlcene. Este vorba despre CS Chimia, care a reuşit să atragă atenţia încă din primul meci al noului sezon. Elevele Nicoletei Lazăr şi ale Cristinei Rouă au reuşit să predea o lecţie de handbal formaţiei CSŞ Craiova. Junioarele echipei din Bănie au fost zdrobite de vâlcence. CS Chimia s-a impus cu scorul de 44-16 şi astfel s-a instalat în fruntea ierarhiei seriei D. Cea mai bună marcatoare a formaţiei chimiste a fost Eliza Bucura, autoare a 14 goluri.

Patru noutăţi în lot
* Bălan, Grecu, Dumitru şi Popa s-au despărţit de Energetic şi s-au înrolat la CS Chimia

CS Chimia Rm. Vâlcea a pierdut în această vară trei jucătoare, însă a reuşit să suplinească repede absenţa lor. A tatonat terenul şi în perioada de pauză competiţională a reuşit să-şi asigure serviciile a patru jucătoare de la Colegiul Tehnic Energetic. Este vorba despre Mădălina Grecu, Gabriela Dumitru şi Ana Popa, care vor face parte din lotul junioarelor I, precum şi de Mădălina Bălan, care poate evolua şi în campionatul destinat junioarelor II. Altfel, din grupa cea mare a CS Chimia fac parte: Gabriela Marica, Roxana Radi, Ana Maria Vlad – portari, Eliza Bucura (centru), Raluca Dăscălete (inter), Diana Şerbănoiu (extremă), Ştefania Tătuţ (inter dreapta), Ana Maria Udrea (extremă dreapta), Mădălina Grecu (centru), Gabriela Dumitru (inter dreapta), Ana Maria Popa (inter stânga), Ana Maria Nicolaescu (pivot).

Safta, Conea şi Dăscălete s-au pregătit cu loturile naţionale

De asemenea, mai trebuie spus că din lotul CS Chimia au existat şi câteva jucătoare care n-au efectuat pregătirea de vară doar cu antrenorii Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă. Nicoleta Safta s-a antrenat alături de lotul naţional de cadete, din care face parte, în aceeaşi situaţie s-a aflat şi Adriana Conea, în timp ce Raluca Dăscălete a avut şansa de a efectua pregătirea de dinaintea începerii campionatului alături de colegele de la lotul naţional de tineret.

Din campionatul de junioare, direct în Liga Naţională
* Florentina Şerban, Alina Ganţă şi Anca Constantin au ajuns pe prima scenă a handbalului feminin românesc

Antrenorii de la CS Chimia au cu ce să se laude. Dintre fetele pe care Lazăr şi Rouă le pregătesc au fost remarcate trei sportive, care în această vară au reuşit să facă pasul de la junioare direct pe prima scenă handbalistică a ţării. Este vorba despre portarul Flori Şerban, care a ajuns în curtea Oltchimului, club care a împrumutat-o tot în Liga Naţională, la echipa din Brăila, despre Alina Ganţă, o jucătoare polivalentă, care poate fi folosită pe mai multe posturi, ale cărei servicii şi le-a asigurat Cetate Deva, precum şi despre Anca Constantin, care a ajuns tot la Deva. O realizare importantă pentru cele trei sportive, ţinând cont că până acum n-au activat decât la nivel de junioare. Au ajuns în acest moment în situaţia de a se duela cu cele mai bune formaţii de handbal din ţară.

Debutează şi junioarele II

Cea de-a doua etapă a campionatului dedicat junioarelor I va avea loc abia pe 9 octombrie, asta pentru că la sfârşitul acestei săptămâni se va da startul şi în campionatul destinat junioarelor II, competiţie în care sunt angrenate şi trei echipe vâlcene. Este vorba despre CS Chimia, Energetic şi HC Oltenia, care au fost repartizate în seria F, alături de CSŞ Caracal, HCM Craiova şi LPS Slatina. Primul turneu din cadrul campionatului de junioare II va avea loc între 1 şi 3 octombrie, la Caracal.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button