FotbalDiverse

Echipa vâlcenilor a câştigat cea de-a patra ediţie a Cupei Crăciunului, de la Horezu

* pentru formaţia învingătoare au evoluat Florin Costea, Bogdan Geantă, Lucian Iordache, Leo Săraru, dar şi… nigerianul Samson Nwabueze

Echipa vâlcenilor a câştigat cea de-a patra ediţie a Cupei Crăciunului, o super-competiţie amicală de fotbal care a avut loc duminică, 23 decembrie, în sala de sport din Horezu. La acest turneu au participat câţiva fotbalişti cu renume din ţara noastră. Printre aceştia, s-au numărat Gabi Boştină (care a efectuat şi tragerea la sorţi a meciurilor), Ştefan Bărboianu, Florin Matache, Florin Costea sau Adrian Bălan (ultimul fiind, actualmente, chiar jucător în Liga I, la echipa FC Voluntari). Din motive personale, Adi Cristea („Prinţul”) nu a mai putut fi prezent la această competiţie.

Spectacolul fotbalistic a fost pe primul plan

Toţi participanţii s-au împărţit în patru echipe. Aşa cum am mai anunţat, una i-a avut în componenţă pe „invitaţii speciali”, alta pe horezenii care au jucat la Flacăra, a treia a fost alcătuită din fotbaliştii legitimaţi la formaţia din Treapt, care nu sunt însă originari din Horezu, iar pentru cea de-a patra au evoluat jucătorii din Vâlcea. Fiecare meci s-a întins pe durata a două reprize de câte 20 de minute, iar echipele au fost alcătuite din câte cinci jucători de câmp şi un portar.
Trofeul acordat de organizatori a revenit echipei vâlcenilor, pentru care au evoluat Florin Costea, Bogdan Geantă, Lucian Iordache, Leo Săraru şi… nigerianul Samson Nwabueze. Pe locul secund, s-au clasat „invitaţii speciali”, formaţie pentru care au jucat, printre alţii, Florin Matache, Gabi Boştină, Ştefan Bărboianu, Alin Buleică, Florin Cioablă şi Adrian Bălan. Locul 3 a fost ocupat de trupa jucătorilor de la Flacăra (pentru care au intrat pe teren Adi Popa, Raul Nistor, Radu Georgescu, Ionuţ Vladu, Adi Stănică, Marian Popescu – alias „Banană”, Costel Şodolescu, precum şi portarul Sorin Popescu – plecat de ceva timp în Germania). Pe ultima poziţie s-a clasat echipa jucătorilor care evoluează la Flacăra, dar nu sunt originari din Horezu, care a fost cea mai tânără grupare din competiţie, ca medie de vârstă, deoarece a avut în componenţă fotbalişti Under 21, ca portarul Robert Popa, Ionuţ Simeanu, Alexandru Târş, Emilian Bârziche etc.

„Invitaţii speciali” au pierdut finala cu 3-0

În semifinale, invitaţii speciali i-au învins pe horezenii de la Flacăra cu 7-5, iar vâlcenii i-au depăşit pe jucătorii non-horezeni ai echipei din Treapt cu 5-4. În finala mică, horezenii au dispus cu 5-3 de non-horezeni, iar finala mare a fost adjudecată de vâlceni cu un scor sec (3-0) în faţa invitaţilor speciali. Deşi scorul finalei pare unul drastic, de menţionat e faptul că învingătorii au marcat golurile victoriei abia în ultimele minute de joc. La final, echipa câştigătoare a primit trofeul Cupa Crăciunului din partea viceprimarului oraşului Horezu, Gheorghe Ogrezeanu. După turneu, participanţii s-au reunit la o masă festivă şi au depănat „poveştile” frumoase trăite în perioada când au evoluat împreună pe la diferite grupări din ţară.
„Cupa Crăciunului a fost o competiţie foarte atractivă! S-a jucat un fotbal de calitate, iar meciurile au fost foarte disputate şi spectaculoase. Toţi spectatorii care au ţinut să fie prezenţi în sală – şi au fost foarte mulţi! – au avut ce vedea. Suntem convinşi că le-a plăcut spectacolul fotbalistic de pe teren. Aşa cum am mai spus, aceasta a fost cea mai importantă competiţie organizată la Horezu în ultimii ani, deoarece a adunat la start mulţi jucători de calibru. Sperăm ca acest turneu să devină o tradiţie şi să fie organizat an de an, deoarece e foarte interesant. Competiţia a fost organizată cu sprijinul primăriei Horezu, iar în acest sens vrem să mulţumim domnului primar Nicolae Sărdărescu pentru ajutorul acordat. Pe de altă parte, le mulţumim tuturor jucătorilor care ne-au onorat cu prezenţa, atât celor din Horezu, cât şi celor din alte părţi, dar şi spectatorilor care au venit în număr mare să vadă meciurile din cadrul turneului”, a declarat, la final, Adi Popa, antrenor-jucător la echipa de Liga a III-a, Flacăra Horezu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button