Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

Echipa lui Amati a spulberat Conexin Runcu într-un meci amical

Dacă n-a fost oficial, a fost amical! Nova Turist Rm. Vâlcea a preferat să nu irosească week-end-ul (lăsat liber de AJF, care a hotărât amânarea etapei din cauza vremii), astfel că şi-a stabilit un meci amical pentru sâmbătă, 13 martie. Formaţia Conexin Runcu a fost adversara echipei antrenată de Augustin Amati, întâlnirea dintre cele două divizionare D având loc pe terenul de la Lespezi. Fără câţiva dintre titularii obişnuiţi, poate cei mai reprezentativi jucători ai acestei echipe, Conexin Runcu a cedat fără drept de apel în faţa formaţiei de pe penultimul loc al campionatului Ligii a IV-a. Bunget, Lala sau portarul Pană au reprezentat marile absenţe ale celor de la Conexin în partida cu Nova Turist, echipă care a profitat de plin de situaţia adversarei, impunându-se cu scorul de 12-1. Cel mai bun marcator al Novei a fost Alin Păunescu, cu şase reuşite, în timp ce golgheterul echipei, Florin Ban, a „muşcat” de patru ori, clasându-se pe locul 2 în topul marcatorilor din acest meci. „Le-au lipsit câţiva jucători importanţi. Trebuie să acceptăm faptul că dacă ar fi fost prezent între buturile celor de la Conexin portarul Pană, probabil altfel ar fi stat situaţia. Apoi, nici nu trebuie să facem prea mult caz în privinţa acestui meci. Rezultatul nu e concludent. Ne interesează mai puţin meciurile amicale, important este să le câştigăm pe cele oficiale”, a precizat Tavi Păunescu, sponsorul Novei, referitor la partida cu Conexin. 

La Mihăeşti, tot returul 

După ce a reuşit să-şi formeze o nouă echipă, mai puternică decât cea din tur, Tavi Păunescu, sponsorul-jucător al Novei Turist s-a confruntat cu o nouă problemă. Primăria Govora a reziliat contractul de concesiune al bazei sportive pe care îl avea cu Ionuţ Alexandru („Omuleţ”), astfel că Nova Turist a rămas şi fără teren, şi cu banii luaţi. În baza unui acord cu „Omuleţ”, Nova ar fi trebuit să se poată folosi de terenul din Govora până la sfârşitul actualului sezon şi chiar mai mult. Tavi Păunescu a investit pentru a se putea folosi de baza din staţiune aproximativ 70 de milioane lei vechi, iar acum s-a trezit că nu mai are acceptul autorităţilor locale de a evolua pe acel teren. „Iniţial mi s-a spus că nu vor exista probleme. Cineva s-a răzgândit între timp, astfel că n-am mai fost lăsaţi să jucăm la Govora. Sincer, n-aş vrea să insist prea mult pe acest subiect. Încerc să uit că există oameni de acest gen, lipsiţi de cuvânt”, a punctat Păunescu. Salvarea a venit de la primarul din Mihăeşti, Nicolae Stănică, ce le-a pus la dispoziţie terenul din localitate pentru acest retur. „Din fericire mai există şi persoane ca primarul Stănică, un om excepţional. Îi mulţumim pentru sprijinul acordat şi pentru că a dat dovadă de înţelegere”, a mai spus Păunescu. Altfel, Nova Turist nu va avea probleme cu data disputării meciurilor, programarea fiind potrivită pentru ca AS Mihăeşti şi echipa antrenată de Augustin Amati să nu joace în aceeaşi zi. De exemplu, sâmbătă, 20 martie, Nova Turist va primi la Mihăeşti vizita formaţiei Cozia Călimăneşti, în timp ce echipa antrenată de Ion Lazăr se va deplasa la Băbeni, pentru întâlnirea cu echipa locală. 

„Vom juca şi în sezonul viitor în Liga a IV-a” 

Transferurile efectuate în pauza de iarnă şi-au pus amprenta asupra jocului celor de la Nova Turist. Echipa a devenit mai competitivă, acest lucru fiind demonstrat chiar în prima etapă a returului, când Nova Turist a fost foarte aproape de a obţine o remiză la Şirineasa, acolo de unde puţine echipe se pot lăuda că au plecat cu puncte. Jocul din runda inaugurală a returului a dat încredere oficialilor acestei formaţii, care se gândesc acum că obiectivul, salvarea de la retrogradare, poate fi realizabil. „Speranţa moare ultima. Deocamdată, începutul returului e promiţător pentru noi. Dacă totuşi nu vom reuşi să ne salvăm de la retrogradare, vom face tot posibilul pentru a rămâne la Liga a IV-a. Dacă nu există altă soluţie şi se va ivi ocazia să cumpărăm din nou loc în acest eşalon, vom face şi acest lucru”, a anunţat Tavi Păunescu, sponsorul Novei, care a mai precizat că în viitor nu este exclus ca echipa sa să activeze chiar în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button