Liga V

După doi ani de pauză,

ASA Hidroelectra s-a reactivat şi va juca la „Onoare”

* printre jucătorii implicaţi în proiect se numără Alin Savu, Laurenţiu Nicolaescu şi Adi Blăjan

În vara anului 2008, Asociaţia Sportivă şi de Agrement (ASA) „Hidroelectra” Rm. Vâlcea câştiga campionatul în Liga a IV-a, însă rata lamentabil meciul de baraj pentru promovare în Liga a III-a, susţinut la Craiova, împotriva celor de la Jiul Rovinari, scor 5-0. Ca urmare a aceste prestaţii dezolante, conducerea asociaţiei sportive a luat atunci decizia de a suspenda activitatea din elita fotbalului judeţean şi de a se axa doar pe pregătirea copiilor. Actualmente, în cadrul complexului sportiv din nordul Râmnicului îşi desfăşoară activitatea unii dintre cei mai cunoscuţi antrenori vâlceni, grupele de puşti care se pregătesc pe cochetul bază remarcându-se pozitiv la toate competiţiile la care au participat. La doi ani distanţă de la „Dezastrul de la Craiova”, membrii componenţi ai ASA Hidroelectra au luat hotărârea să reactiveze echipa de fotbal, însă, cu condiţia de a porni de jos, de la „Onoare”.

Obiectivul: promovarea în Liga a IV-a!

În condiţiile în care la reactivata Hidroelectra se vor legitima fotbalişti precum Alin Savu (de la Oltul Ioneşti 2009), Laurenţiu Nicolaescu (Cozia Călimăneşti) şi Adi Blăjan (AS Mihăeşti), e uşor de înţeles că obiectivul nu poate fi altul decât promovarea în Liga a IV-a, chiar după primul an de la înfiinţare. După ce fiul antrenorului Mircea Savu a înscris în „Elită” peste 40 de „boabe”, la „Onoare” acesta ar putea doborî recordul all-time al numărului de goluri marcate de un fotbalist pe durata unui sezon. Despre noul proiect (care se vrea a fi cu noroc!), demarat în incinta modernei baza sportive din nordul Râmnicului, ne vorbeşte însuşi Constantin Lazăr, preşedintele Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal. „După ce am terminat-o cu băieţii ăia buni pe care i-am avut la echipă în 2008, am decis atunci să suspendăm o perioadă activitatea pe care o desfăşuram la nivelul Ligii a IV-a şi să ne axăm exclusiv pe pregătirea copiilor născuţi după anul 1998. În acest sens, am angajat antrenori specializaţi, care să se ocupe de generaţia de mâine a fotbalului vâlcean. După doi ani, am decis să reluăm activitatea în campionatul judeţean, pentru că, în caz contrar, urma să fim dezafiliaţi de la FRF şi AJF”, spune Constantin Lazăr.
„Cola” – cum este cunoscut reprezentantul echipei Hidroelectra în rândul oamenilor de fotbal – susţine că va miza cel mai mult de produsul intern de fotbalişti, care peste doi-trei ani, va fi suficient de matur încât să-şi arate potenţialul în fotbalul rezervat seniorilor. „La echipă, vor juca patru-cinci seniori, cu experienţă, care vor avea pe lângă ei tineri şcoliţi în cadrul asociaţiei noastre sportive. Acesta este şi scopul nostru, să lansăm jucătorii pe care îi pregătim. Cert e că am învăţam singuri din greşelile pe care le-am făcut în trecut şi nu se va mai întâmpla asta. Nu se va mai întâmpla să ajungem la vreun «baraj» de promovare şi să ne comportăm ca în 2008”, a adăugat Lazăr.

Refuzat de Ghecon din motive greu de înţeles,
Alin Savu „se va distra” cu adversarii în Liga a V-a

Din câte se pare, Alin Savu ar fi fost dispus să evolueze în Liga a III-a, alături de Roşoagă şi Ursu, dar câteva elemente necurate s-au împotrivit ca el să ajungă la FC Ghecon. Aproape sigur, fostul divizionar A „ar fi jucat cu spatele” – cum se spune într-un limbaj popular – la trupa din Lăpuşata, însă, pentru că nu ar fi putut lua parte la antrenamente, deoarece este ocupat mai mereu cu afacerile, răspunsul primit din partea celor de la Ghecon a fost unul negativ. În cele din urmă, atacantul care a jucat penultima dată în Liga I, la „U” Cluj, va evolua pentru Hidroelectra, echipă reactivată recent.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button