Politica

După ce, anul trecut, statul a pompat alţi 1,5 milioane de euro pentru extinderi şi modernizări,

Baronii PD-L vor să „mărite” fostul palat al lui Ceauşescu, de la Băile Olăneşti

PD-L pregăteşte un nou tun înainte de a ieşi de la guvernare. Mafia pedelistă vrea să pună în scenă un plan de privatizare a hotelurilor şi vilelor ce aparţin RA-APPS.
Ca totul să aibă o acoperire, în ultimii ani, directorii PD-L au gestionat defectuos patrimoniul RA-APPS. Au folosit vilele şi hotelurile mai mult în interes personal sau pentru întâlnirile de partid, deci fără a obţine venituri. De asemenea, aceştia au direcţionat sume colosale către presa de casă a PD-L, ori către firmele patronate de afaceriştii din partid. În acest fel, în doar câţiva ani, foarte multe sucursale RA-APPS au intrat în pre-faliment. Pentru situaţia în care s-a ajuns, oficial, pedeliştii au dat vina pe criză, pe Opoziţie, sau au inventat motive noi. În final, ei au venit cu ideea că vilele şi hotelurile RA-APPS sunt nişte găuri negre, ce apasă mult prea greu pe bugetul statului. Apoi, au trecut la pasul al doilea: pregătirea privatizărilor cu cântec.
Există numeroase zvonuri potrivit cărora printre primele imobile pe care PD-L vrea să le „mărite” se numără domeniul de 60 ha şi fosta vilă a lui Ceauşescu, de la Olăneşti. Este şi normal. Anul trecut, statul român a pompat 1,5 milioane de euro în extinderea şi modernizarea palatului. Sigur că, şi de această dată, Regia Patrimoniului de stat a angajat o firmă fără să facă licitaţie. Nici amenajarea grădinii nu a fost lăsată la voia întâmplării. 83.000 de euro au fost alocaţi de stat pentru acest lucru. Încă 47.600 de euro s-au dus pe alimentarea cu gaze a vilei, lucrare pentru care s-a făcut licitaţie publică, dar la care s-a prezentat o singură firmă.
Tot inventarul de la Palatul Olăneşti este unicat, începând de la covoarele lucrate manual, până la candelabre şi şemineuri. Sufrageria este iluminată cu 487 de becuri, iar în holul principal se află o mini-fântână arteziană din porţelan. Palatul este folosit doar de pedelişti, pe post de vilă de protocol, în timp ce românii de rând, locuitorii din Olăneşti, cei care au trudit ca să-l construiască, pot cel mult să-l privească de peste gard.
După ce palatul a fost transformat într-o fabrică de bani, PD-L vrea să-l vândă pe doi arginţi, probabil tot unui pedelist. După vila de la Olăneşti, pentru privatizarea pe uşa din dos, vor fi pregătite şi alte proprietăţi, printre care, se pare, şi Hotelul Cindrel, de la Păltiniş. Asta dacă sistemul îi va tolera în continuare pe baronii PD-L şi nu vor fi arestaţi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button