Politica

Dumitru Persu îl apără pe Romulus Bulacu

Alianţa PSD-PDL de la Consiliul Judeţean Vâlcea nu putea rezista în timp decât dacă avea o susţinere puternică venită din partea liderilor celor două formaţiuni politice. Menţionăm acest lucru pentru că, în ultima vreme, cu toate că organizaţiile judeţene de partid nu sunt formate doar din câteva persoane, membrii delegaţi s-au exprimat clar împotriva actualei coaliţii. Ion Câlea, Dumitru Persu, Romulus Bulacu, Iuliana Moise, Dan Fiera şi Samoil Vâlcu par să nu mai ţină cont de voinţa social-democraţilor şi democrat-liberalilor de rând.

Nu-i vor pe liberali

Iată că, acum, secretarul executiv al PSD şi vicepreşedinte al CJ Vâlcea, Dumitru Persu a dezvăluit faptul că nerealizarea parteneriatului cu PNL s-a datorat lipsei dorinţei sale şi a preşedintelui CJ, Ion Câlea, de a rupe alianţa cu PDL. „Vă spun clar că eu sunt pentru a rămâne în alianţă cu PDL. Ne-am înţeles foarte bine de-a lungul timpului, de pe vremea lui Mircia Gutău. Sigur că domnul Bulacu a câştigat procesul legat de înlocuirea dumnealui. A avut o activitate foarte bună şi nimeni nu are ce să îi reproşeze. Este un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean implicat şi am reuşit să facem foarte multe lucruri bune împreună. Şi povestea aceea cu incompatibilitatea a fost o răutate a cuiva. Bulacu a delegat administrarea Minet S.A. altei persoane şi nu este vinovat că s-au prestat servicii pentru R.A.J.D.P.  Nu mă ascund să spun deschis, nu doresc o alianţă cu PNL şi sunt pentru menţinerea celei cu PDL. Dacă anul trecut nu ni se impunea de la Bucureşti să mergem alături de liberali, acum nu mai aveam despre ce discuta. Până acum, Victor Ponta nu ne-a cerut nimic în sensul acesta”, declară Dumitru Persu pentru Factor Politic. Vicepreşedintele a mai arătat că ar înţelege totuşi o decizie impusă de la centru şi că dacă i s-ar cere de către partid să se retragă, ar face acest lucru fără să protesteze. „Dacă ni se impune o alianţă cu PNL, vom încerca să argumentăm poziţia noastră, dar ne vom supune deciziei partidului. În cazul în care liberalii se aliază cu PDL, atunci îmi pot pierde poziţia de vicepreşedinte, însă nu ţin de scaunul din Consiliul Judeţean. Practic, nu am ţinut de el niciodată. Ştiu că de vorbeşte la nivel central despre o alianţă PNL-PSD-PC, poate chiar înregistrată la Tribunal, dar este greu să candidăm în 2012 pe liste comune. Este posibil orice. Eu nu mă tem de schimbările politice. Şi acum dacă Ion Câlea îmi cere şi îmi spune că a găsit altul mai bun ca mine în partid, mă retrag”, mai spune secretarul executiv al PSD.
Supărat pe primăria Râmnicului
Locuitor al acestui municipiu, Dumitru Persu s-a arătat extrem de supărat şi de revoltat de modul cum este administrat oraşul. „Nemulţumit este puţin spus, sunt exasperat! Taxele sunt foarte mari şi nejustificate, iar cheltuielile sunt exorbitante. Uitaţi-vă la plăcile acestea puse acum în Râmnic, deja s-au desprins şi se mişcă. Primarul Rădulescu şi consilierii locali PDL au sufocat şi au sărăcit oraşul. Oamenii de aici nu mai au bani să plătească toate prostiile lor şi au viaţa din ce în ce mai grea”, afirmă Persu.
Acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la alegerile din organizaţia municipală a PSD nu au fost mai mulţi candidaţi. „Şi aşa suntem acuzaţi că am făcut o dictatură în PSD. M-aş fi bucurat să fie doi sau trei candidaţi… Aş fi vrut să candideze şi Remus Grigorescu şi chiar Mihai Persu a cărui trecere la PC a reprezentat o pierdere pentru noi. Este bine că a câştigat Ion Matei care a devenit cel mai vocal consilier local. Se bate singur cu pedeliştii în Consiliul Local”, menţionează vicepreşedintele CJ Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button