Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Dumitru Persu crede că, la Vâlcea, protocoalele nu rezistă din cauza neseriozităţii liderilor PD-L şi PNL

• Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Vâlcea susţine că social-democraţii nu au încălcat protocoalele cu democrat liberalii sau cu liberalii, însă acuză liderii celor două formaţiuni de neseriozitate şi lipsă de demnitate

Dumitru Persu critică din nou cele două alianţe pe care PSD-ul le-a făcut în ultimii doi ani la nivelul judeţului Vâlcea, cea cu PDL, dar şi cea cu PNL, susţinând că ambele au fost unele de conjunctură. Social democratul a subliniat faptul că aceste protocoale au fost rupte din cauza neseriozităţii liderilor celor două formaţiuni politice şi nicidecum din cauza PSD.

„În opinia mea, alianţele pe care PSD a reuşit să le realizeze pe parcursul a doi ani de la alegerile locale au fost nişte alianţe de conjunctură şi de fiecare dată ele s-au încheiat cu încălcarea flagrantă a acestor convenţii scrise de către liderii celor două formaţiuni politice. De aceea, acum asistăm la aceste tentative de schimbări care nu vizează interesul judeţului sau al cetăţeanului. Ele sunt declanşate de ambiţii şi orgolii şi de interese personale care nu au nici o substanţă”, a declarat vicepreşedintele CJV. Persu a amintit că liderii ambelor partide şi-au încălcat cuvântul de onoare, deşi doar cu PDL a existat un protocol scris. „Când am realizat alianţa cu PDL, ne-am gândit că vom reuşi să facem lucruri importante în judeţ. Am surprins pe toată lumea pentru că am reuşit să promovăm acest tip de protocol. Am contat pe onoarea şi demnitatea liderilor PDL. Noi ne-am respectat cuvântul dat, după care, în momentul în care PSD a ieşit de la guvernare, aceştia au încălcat flagrant convenţia”, a adăugat social-democratul, explicând în ce condiţii PSD a decis ruperea protocolului cu PDL şi încercarea unei colaborări cu liberalii. Această alianţă nu a fost niciodată pe placul lui Persu, liberalii având încă de la început o singură solicitare: funcţia de vicepreşedinte la CJ, pe care nu au reuşit să pună mâna nici până la ora actuală. Alianţa cu PNL, impusă de la centru, nu s-a concretizat niciodată într-un acord scris, cel puţin aşa susţine Persu. „Buican bate câmpii atunci când spune că am avut un acord scris. Pe atunci PSD nu a semnat nimic, tocmai pentru că el şi-a dat cuvântul de onoare şi a girat cu demnitatea. Lucrurile nu au stat deloc aşa, iar consecinţele se văd acum: o alianţă ad-hoc care vizează din nou funcţia de vicepreşedinte la CJ”, a conchis Dumitru Persu.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button