Politica

Dorel Jurcan nu ştie că mortul nu se mai întoarce de la groapă

Jurcan trucajSenatorul Emilian Frâncu este cel mai pesimist când vine vorba de viitorul PDL-ului. Acesta susţine că, în actuala conducere a PD-L Vâlcea, oamenii lui Mircia Gutău au început să fie marginalizaţi, iar conflictele interioare au creat dezechilibre serioase.

Cea mai gravă problemă o va constitui, în opinia sa, reacţia electoratului, atunci când va fi chemat la urne. „Eu cred că drama prin care trece poporul român nu va fi uitată. Nu ai cum să uiţi că ţi s-a tăiat din pensie, din salariu, din alocaţie etc. În PD-L se duce o bătălie internă care îi va afecta destul de mult. Eu cred că măsurile luate de Guvern vor constitui sapa pentru mormântul unui partid care s-a născut frumos, dar care va muri urât. Acela va fi momentul în care vom scăpa de toate lăcustele din Guvern”, a anticipat Frâncu. Social democraţii sunt mai rezervaţi în afirmaţii, având în vedere că cele două partide au un protocol  încheiat la nivelul CJ Vâlcea. Surse din PSD spun însă că social democraţii sunt şi ei sceptici în ceea ce priveşte viitorul partidului aflat la Putere.
De cealaltă parte, democrat liberalii spun că previziunile Opoziţiei sunt simple aberaţii. Senatorul Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, este de părere să nimeni nu a aşteptat să vadă efectul măsurilor luate de Guvern şi „cu toate că partidele comentează în fel şi chip, nici unul dintre ele nu şi-ar dori realmente să vină la Guvernare”. „E uşor să vorbeşti de pe margine şi să dai verdicte sau să speculezi, însă nici măcar Opoziţia nu doreşte să intre la Guvernare în momentul de faţă. Trebuie să mai treacă nişte luni pentru a putea spune dacă măsurile luate de guvern au fost sau nu bune”, a apreciat Jurcan. Senatorul PD-L nu este de acord nici cu declaraţia conform căreia partidul său va muri urât. În schimb, el nu neagă că vor exista schimbări la vârf, în Guvern, cel mai probabil în această toamnă. „Este nedrept să iei măsuri după o lună de la asumarea răspunderii. Ar trebui să treacă cel puţin patru-cinci luni. Totuşi, în septembrie, cred eu, se va face o analiză şi probabil că atunci vor exista şi ceva schimbări”, a menţionat Dorel Jurcan. Liderul organizaţiei PD-L mai crede că partidul ar avea mult de câştigat dacă ar ieşi de la guvernare, dar spune că democrat liberalii îşi vor duce mandatul la final, chiar dacă au pierdut din popularitate.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button