Doar o zi până la Semifinala GBOB Oltenia, găzduită de Aby Stage

DIV Vision Rm ValceaMai este doar o zi până la semifinala GBOB Oltenia, eveniment ce va fi găzduit de Aby Stage Bar Rm. Vâlcea. În ultimele zile, v-am prezentat şase dintre formaţiile înscrise în această competiţie: “Consequence” (Sibiu), Eufobia (Sofia, Bulgaria), “Black Ice” (Rm. Vâlcea), Rock Teen Spirit (Brezoi), “Micul Paris” şi Radio Silence (Bucureşti). În această ediţie, vă vom spune câteva cuvinte despre celelalte două trupe participante: Silent Project şi Vision, ambele din Rm. Vâlcea. Silent Project a participat şi la Semifinala GBOB Oltenia 2015, dar anul acesta se prezintă într-o formulă diferită.

Referindu-se la experienţa precedentă, Cătălin Axente (chitară ritmică) a spus că seminifinala GBOB din 2015 i-a oferit o viziune mai largă asupra muzicii care se compune şi se cântă în Romania, în mediul underground. „Ne-am putut face o părere şi despre nivelul la care se afla trupa şi am putut să lucrăm la punctele slabe. Sâmbătă, mi-aş dori să văd pe scenă trupe originale şi muzică făcută din pasiune. (…) La Aby Stage Bar, venim foarte des. Clubul este super OK, sonorizarea e foarte bună. Aici, experienţa de scenă este o amintire foarte plăcută!”, a adăugat Cătălin. Din trupa Silent Project, mai fac parte, alături de el, Traian Niţă (voce), Filip Marius-Valentin (chitară solo), Eduard Ionilă (bas) şi Florin Chitucea (tobe).
Cealaltă formaţie, Vision, s-a înfiinţat în mai 2014 şi, potrivit solistului, Dan Alexandru, la început, „totul a fost random”. „Iniţial, am avut un alt nume (Shadow Hunters). Cu timpul, trupa a început să se definească foarte clar şi ne-am orientam către un nume care să ne reprezinte cât mai bine. Pentru noi, Vision înseamnă modul în care privim muzica, o viziune modernă pentru această generaţie ce promite multe. (…) Muzica rock, muzica live este apreciată de toate generaţiile”, a spus Alexandru Dan. Din „Vision”, mai fac parte Valentin Filip (chitară ritm), Georgiana Slavita (bas) şi Ioan Iordachescu (baterie).
La finalul concursului de mâine, pe scenă, va urca şi trupa braşoveană Hteththemeth, campioana GBOB România 2015. Reamintim că Global Battle of the Bands (Bătălia Mondială a Formaţiilor) este o competiţie care susţine şi promovează muzica originală de orice gen, interpretată LIVE. GBOB este cea mai mare competiţie de gen din lume, fiind organizată anual în peste 30 de ţări, de pe 5 continente. Bătălia este una acerbă, doar două dintre formaţiile enumerate urmând să se califice la Finala Naţională GBOB România 2016 şi cu şanse să ajungă pe 26 mai, pe scena de la Berlin.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button