Liga IV

Dinamo Rm. Vâlcea – Nova Turist 3-4

Doar căţeluşi….

* formaţia lui Tavi Păunescu a reuşit să se impună pe terenul „alb-roşilor”, în faţa formaţiei care, până în etapa trecută, nu suferise nicio înfrângere în acest retur 

Meciul cu scandal de la Măldăreşti a cam dat peste cap „haita” lui Laurenţiu Mustăţea. Înfrângerea şi deciziile AJF au dus la destabilizarea situaţiei la Dinamo, echipă care sâmbătă, 17 aprilie, a avut totuşi şansa să se reabiliteze. A reuşit, însă, să ţină meciul cu Nova Turist în frâu, formaţie clasată pe penultimul loc în Liga a IV-a, cu şanse destul de mici de a se salva de la retrogradare, doar până în minutul 80. Oaspeţii, în speţă Nova, au deschis scorul prin Roşca, dar dinamoviştii au revenit pe tabelă până la pauză graţie reuşitei lui Tănase. Tot Tănase a dus scorul la 2-1 în repriza secundă, Floarea majorând avantajul „câinilor”: 3-1. S-a menţinut acest scor până în minutul 80, când oaspeţii au dat tonul revenirii. Florin Ban a redus din handicap (3-2), au urmat câteva intervenţii salutare ale lui Armeanu, însă Dinamo a cedat definitiv în prelungirile meciului. În minutele 92 şi 93, Marian Grigorescu a marcat pentru 3-3 şi apoi pentru 4-3 în favoarea Novei, care astfel a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să câştige cele trei puncte puse în joc.

Motivul înfrângerii: lipsă de efectiv 

Victoria obţinută de Nova Turist pe terenul dinamoviştilor a surprins pe toată lumea. Însă dacă ţinem cont de condiţiile în care au jucat gazdele, rezultatul nu mai pare atât de deplasat. Formaţia patronată de Laurenţiu Mustăţea nu a putut alinia la start echipa de bază, apelând la rezerve, la jucători care-au evoluat mai puţin sau deloc, chiar şi la juniori. S-a întâmplat acest lucru datorită suspendărilor, accidentărilor sau din cauza problemelor de serviciu ale unor jucători. Buga a fost suspendat pentru acest meci, Tîrş va sta o perioada bună pe margine după evenimentele petrecute la Măldăreşti, Uţă şi Vlăsceanu – accidentaţi, Pătularu a fost plecat din localitate, Văcaru n-a putut pleca de la serviciu. În aceste condiţii, pentru a putea alinia 11 jucători, a intrat încă din start pe teren chiar şi Laurenţiu Mustăţea. „Ce pretenţii puteam avea, dacă am fost nevoit să joc eu titular, la 35 de ani? S-a întâmplat să picăm fizic pe final. Sunt supărat, poate nici nu mai vin la echipă până la finalul campionatului”, a precizat Laurenţiu Mustăţea la final. 

„Mă aşteptam să pierdem chiar la o diferenţă mai mare” 

Antrenorul „câinilor”, Dobrin Ionescu, care nu a putut ajunge la meci, spune că nu a fost surprins de rezultatul negativ înregistrat în această etapă de formaţia sa. „S-a stricat atmosfera la echipă după meciul de la Măldăreşti. Am preconizat un astfel de rezultat în partida cu Nova Turist. Mă aşteptam chiar să suferim o înfrângere mai drastică, la o diferenţă mai mare, date fiind condiţiile. N-am avut nici jumătate din echipa de bază pentru acest meci”, a spus Dobrin Ionescu. 

„Am fost corect timp de şase ani şi nu-mi pătez eticheta” 

Pentru că au planat suspiciuni asupra rezultatului înregistrat de Dinamo, preşedintele formaţiei care anul trecut s-a bătut pentru promovarea în Liga a III-a, a ţinut să precizeze: „Am făcut eu «blat» vreodată!? Am fost corect timp de şase ani şi nu-mi pătez eticheta. «Blaturi» se fac la alţii, nu la Dinamo! N-am făcut când poate că aveam mai multe avantaje. Ce putea să-mi ofere mie Progresul Măldăreşti sau Nova Turist? Nu am intrat niciodată în jocuri de acest gen”. „Iar apoi, un «blat» nu se face în minutul 93. Am primit două goluri în prelungiri, în ultimele minute de joc, pe fondul căderii fizice. Probabil că o să mai pierdem şi meciurile viitoare, pentru că nu avem cu cine să jucăm. Oricum, campionatul e încheiat pentru noi. Nu mai avem nici un obiectiv. A fost ceva haotic în acest sezon, dar din vară se va schimba situaţia. Vreau să fac un proiect adevărat, de viitor”, a mai spus Laurenţiu Mustăţea. 

Meciul cu Olteţul Alunu, amânat 

Întâlnirea de la Alunu, cu Olteţul, ce ar fi trebuit să aibă loc în etapa din această săptămână, în „intermediară”, a fost amânată de dinamovişti. Oficialii „alb-roşilor” au apelat la această variantă întrucât Dinamo se află în criză de efectiv şi nu avea cu cine să facă deplasarea.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button