Liga IV

Dinamo 2007 Rm. Vâlcea – AS Şirineasa 3-2

„Haita” atacă din nou

* elevii lui Dobrin Ionescu au făcut uitate ultimele două înfrângeri din campionat, impunându-se în faţa trupei lui Dan Săraru

După rezultatele dezamăgitoare cu echipele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, „câinii” lui Mustăţea au reuşit să-şi revină, obţinând sâmbătă, 24 aprilie, o victorie de moral şi destul de importantă în economia clasamentului. S-au impus la limită, cu 3-2, în faţa formaţiei lui Dan Săraru, AS Şirineasa, astfel că se menţin în lupta pentru ocuparea unui loc pe podium. 

Dinamoviştii au intenţionat să nu intre pe teren

Până să se bucure de succes, echipa gazdă a oferit şi câteva momente de incertitudine. Sponsorul „alb-roşilor”, Laurenţiu Mustăţea, s-a arătat nemulţumit de delegarea făcută de Comisia Judeţeană de Arbitri care l-a trimis să oficieze de la centru partida dintre Dinamo şi AS Şirineasa pe Florin Păunescu. Astfel, după spusele celor prezenţi la meci, Mustăţea şi-a îndemnat jucătorii să nu intre pe teren în semn de protest faţă de centralul întâlnirii, care-i supărase pe dinamovişti în trecut. Până la urmă, însă, preşedintele echipei gazdă a revenit la sentimente mai bune, astfel că s-a dat startul partidei. Nemulţumirea lui Mustăţea a fost alimentată probabil şi de faptul că Păunescu nu a purtat noroc echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti, care cu doar câteva ore înaintea etapei de Liga a IV-a din judeţul nostru a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Poli Iaşi. Iar la una dintre linii s-a aflat Florin Păunescu. Antipatia faţă de centralul partidei dintre Dinamo şi AS Şirineasa este posibil să se fi transmis din aceleaşi motive (Dan Săraru este, la fel ca şi Mustăţea, un fan înfocat al grupării din Ştefan cel Mare) şi în tabăra oaspeţilor, care la final au avut să-i reproşeze arbitrului anumite decizii.

Joc echilibrat, rezultat satisfăcător doar pentru echipa gazdă

Gruparea antrenată de Dobrin Ionescu a avut şansă în prima repriză, reuşind să deschidă scorul prin Adi Olaru: 1-0. Rezultatul s-a menţinut până la sfârşitul primelor 45 de minute, însă în debutul părţii secunde oaspeţii au relansat meciul, Tărbujaru restabilind egalitatea la 1-1. AS Şirineasa putea prelua conducerea, dar a ratat ocaziile avute, care apoi s-au răzbunat. O eroare a portarului Beldiman (blamat de primarul Săraru, care a apreciat că AS Şirineasa a mai pierdut puncte în acest campionat pe mâna goalkeeperului), care-a ieşit greşit la intercepţie, a făcut ca scorul să devină din nou favorabil echipei gazdă. Bodescu a readus-o pe Dinamo în avantaj, iar apoi Tănase a majorat diferenţa: 3-1. Acelaşi scor, tot în favoarea dinamoviştilor, s-a consemnat şi în turul campionatului la un moment dat, numai că atunci gruparea lui Mustăţea a pierdut întâlnirea cu AS Şirineasa cu scorul de 4-3. Astfel, având acel exemplu, gazdele au încercat să nu mai comită greşeli, dar tot au avut emoţii pe final. Adrian Fistogeanu a marcat pentru 3-2, făcând finalul mai interesant. În minutul 83, oaspeţii au cerut o lovitură de pedeapsă la pătrunderea lui Lungan, dar centralul a lăsat jocul să continue, iar câteva minute mai târziu a fluierat finalul întâlnirii. Astfel, Dinamo şi-a trecut în cont cel de-al 15-lea succes din acest campionat şi primul după două etape de pauză.

Restanţa cu Olteţul Alunu se joacă miercuri 

Pentru că problemele de efectiv nu au fost rezolvate în totalitate, Dinamo 2007 şi-ar fi dorit ca meciul cu Olteţul Alunu, rămas restanţă din etapa intermediară de săptămâna trecută, să nu se dispute prea curând. Pentru oficialii formaţiei ce joacă în nordul Râmnicului ar fi fost ideal ca această întâlnire să aibă loc după terminarea campionatului, însă AJF nu a fost de acord cu acest lucru, astfel că a stabilit ca partida dintre Olteţul Alunu şi Dinamo 2007 Rm. Vâlcea să se desfăşoare miercuri, 28 aprilie, de la ora 15.00. Dacă în privinţa seniorilor nu există incertitudini, nu acelaşi lucru se poate spune despre meciul de juniori. Se pare că acesta nu va avea loc întrucât echipa oaspete nu poate strânge juniorii pentru deplasarea de la Alunu, astfel că este posibil ca meciul celor mici să se decidă la „masa verde”.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button