Politica

”Determinarea unor politicieni cu convingeri diferite să susţină prin vot o iniţiativă legislativă este, probabil, cel mai puternic exerciţiu politic! Succesul politic obţinut în Parlamentul României este cel de care cetăţenii se pot bucura cu adevărat”

Deputatul Eugen Neaţă a căpătat experienţă şi maturitate politică. Are opt ani de când îşi desfăşoară activitatea în această direcţie. Cele mai mari mulţumiri vin din bucuria oamenilor, beneficiarii unor modificări legislative iniţiate de acesta. Şi din faptul că pentru reuşita iniţiativelor sale a convins chiar şi politicieni aflaţi în opoziţie, aleşi din partea altor formaţiuni politice. A avut argumentele şi documentarea necesară încât să nu se lovească de ziduri. Consideră că activitatea sa a fost utilă şi eficientă şi va continua să facă politică în folosul oamenilor.
”Viaţa mea de politician a atins deja pragul de opt ani. La finalul acestui an se vor împlini aceşti opt ani şi de la intrarea mea ca deputat în Parlamentul României. Pot spune cu adevărat nu numai că am descoperit politica în acest timp, ci şi că am pus-o să lucreze în folosul celor mulţi. În felul meu. Ca deputat ales de vâlceni în urmă cu opt ani şi reales în anul 2020.
Nu este greu să faci politică în folosul oamenilor atunci când ajungi în Parlamentul României. Dacă ai trecut printr-o campanie electorală din uşă în uşă şi din poartă în poartă ajungi pe băncile parlamentului cu un pachet foarte bogat de probleme care au nevoie de soluţii. Ca deputat ori ca senator ales ai deja în propriile mâini instrumentul iniţiativelor legislative pentru a corecta sau pentru a completa legi existente ori pentru a formula tu însuţi legi care lipsesc de-a dreptul din cauze mai greu de explicat.
Societatea românească evoluează tot timpul împinsă de la spate de recuperarea terenului pierdut faţă de societăţile occidentale, de noutăţile tehnologice şi de evenimentele istorice care se petrec sub ochii tuturor. Încă din primele luni ale primului meu mandat de deputat, mi-a fost clar că principala mea obligaţie profesională trebuie să fie iniţiativele legislative. Atunci când reclamă o problemă, oamenii obişnuiţi se referă de cele mai multe ori la o lege bună care se aplică după ureche, ori la o lege depăşită de timpul în care trăim, ori la absenţa unei norme legislative.
Am adunat de-a lungul timpului sute de iniţiative legislative care au pătruns pe traseul legislativ sub semnătura mea. Cele mai multe dintre ele au fost documentate, redactate, depuse şi urmărite pe traseul avizelor de mine personal. M-am asociat însă întotdeauna cu mare bucurie şi altor iniţiative, demarate de colegii mei. Procesul legislativ poate fi demarat de o singură persoană, dar el depinde de susţinerea unor grupuri de parlamentari, cu doctrine diferite, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea, iniţiatorul individual, cum eu am fost de foarte multe ori, trebuie să aibă multă putere de convingere pentru a determina votul pozitiv al comisiilor şi al plenului, în final. Acesta este motivul pentru care am spus la început că a face politică înseamnă şi a o pune tu personal să lucreze în folosul celor mulţi. Determinarea unor politicieni cu convingeri diferite, opuse chiar, să susţină prin vot o iniţiativă legislativă este, probabil, cel mai puternic exerciţiu politic! Şi cel mai plin de satisfacţii pe traseul impunerii unei iniţiative legislative. Poate egala într-un alt plan cu bucuria cu care oamenii, în general, primesc o lege care le aduce mari beneficii. Cum este legea care recunoaşte drepturile celor care au trăit în regiuni puternic poluate, ca acelea din jurul platformei chimice de la Râmnicu Vâlcea şi a exploatării miniere de la Berbeşti.
Rolul unui politician este să pună politica la treabă şi eu, în Parlamentul României, am convingerea că acest lucru l-am făcut în aceşti opt ani. Şi mă gândesc cu multă încredere la acest lucru ştiind că îl pot face în continuare cu şi mai mult succes. Pentru că succesul politic obţinut în Parlamentul României este cel de care cetăţenii se pot bucura cu adevărat!”, a transmis deputatul PSD Eugen Neaţă.

Articole Similare

Back to top button