Administratie

Deschiderea Centrului Expoziţional de la Seaca, amânată pentru sfârşitul lunii septembrie

• Primarul Ilie Amuzan, dă asigurări că Centrul va fi inaugurat pe 29 septembrie 2010, iar în octombrie se vor deschide primele standuri expoziţionale.

Decizia de a amâna deschiderea celui mai mare centru de expoziţii din Oltenia a fost luată săptămâna trecută, după ce toate părţile implicate în construcţie au inspectat şantierul de la Seaca. Motivul decalării inaugurării îl constituie reproiectarea şarpantei pavilionului central, care a durat trei luni.
„A fost un comandament în care am elucidat odată pentru totdeauna termenul de punere în funcţiune a Centrului Expoziţional de la Seaca. La comandament, au participat preşedintele CJ Vâlcea, reprezentantul Ministerului Dezvoltării, cel al firmei de consultanţă din Spania şi reprezentantul din Comisia Internaţională, cei care au aprobat decalarea termenului de punere în funcţiune la 29 septembrie 2010. După această dată, noi nu vom mai putea plăti constructorul, este termenul limită de amânare a punerii în funcţiune a obiectivului. Pavilionul central are un diametru de 60 de metri şi, în ideea reproiectării lui, a fost necesar ca, 3 luni, să se lucreze şi la reproiectarea acoperişului, care are o luminozitate de 50 de metri. Lucrările se desfăşoară într-un ritm alert, constructorul şi-a făcut datoria, iar lucrările sunt de bună calitate”, a declarat Ilie Amuzan.

Zeci de firme din Europa, interesate de un parteneriat cu CCE Sud-Vest

Centrul de Convenţii şi Expoziţii Sud-Vest ar fi trebuit să se fie inaugurat în luna iunie a acestui an. Toate firmele care anunţaseră că vor să-şi deschidă standuri expoziţionale vor primi însă înştiinţări privind decalarea termenului de deschidere. «Eu trebuie să le explic şi să trimit scrisori celor care au solicitat să expună, să înţeleagă că nu suntem neserioşi, că reproiectarea pavilionului central şi a finanţării pe încă trei luni ne uşurează puţin munca, astfel încât pe 29 septembrie să nu mai cerem vreo amânare, nici măcar de o zi”, a mai precizat primarul oraşului Călimăneşti. Două dintre pavilioanele mici erau deja contractate începând cu luna iulie. Pavilionul nr. 4 era ocupat de un concern american care trebuia să deschidă la Seaca o expoziţie permanentă şi 38 de standuri cu aparatură medicală. De asemenea, alte 40 de firme din Austria şi Ungaria ar fi trebuit să expună la Călimăneşti în această vară, iar Hervex 2010 trebuia organizat în luna septembrie, în pavilionul 3.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button