Acasă Liga III Descătușare, la Călimănești! Cozia, cadou de ziua orașului! Prima victorie din play-out...

Descătușare, la Călimănești! Cozia, cadou de ziua orașului! Prima victorie din play-out pentru trupa din stațiune

797
0

Sâmbătă, 20 mai, s-au împlinit 635 de ani de atestare documentară a orașului Călimănești. La ceas aniversar, autoritățile locale, primarul Florinel Constantinescu, au organizat o serie de manifestări care să le ofere bucurie tuturor localnicilor. A fost și un eveniment sportiv. Echipa de fotbal din stațiune, Cozia, a disputat ultimul meci al sezonului pe teren propriu. A înfruntat Petrolul Potcoava. După o serie neagră, fără victorie în play-out, formația pregătită de Vasile Ilinca a reușit să ofere un cadou frumos localității și microbiștilor care trăiesc pe aceste meleaguri. A câștigat în mod clar, cu 4-0, duelul cu trupa olteană și a urcat pe locul 8 în clasament, care i-ar asigura prezența, și din sezonul viitor, în acest eșalon.

Claudiu Ghighilicea a fost MVP-ul partidei. A marcat de două ori, a și oferit un assist. ”Ghighi” a adus-o pe Cozia în avantaj în minutul 14. A șutat Horumbă, Ghighilicea a urmărit și a trimis balonul în plasă. Apoi decarul de la Călimănești, Horumbă, după ce a driblat și portarul a dublat avantajul gazdelor. Au fost două reprize la fel, cu câte două goluri în fiecare. În minutul 50, Ghighilicea și-a trecut în cont dubla după o fază excelentă, o combinație frumoasă cu Dobrin. Scorul final, 4-0, a fost stabilit de Marinaș, în prelungirile partidei. Au avut și oaspeții oportunități de a înscrie. În două situații s-a remarcat portarul Mathe.

”Am avut atitudine, am fost mai concentrați. S-a jucat bine și am fost răsplătiți. Ne bucurăm că am oprit seria neagră. Eram obligați să câștigăm. Sunt șanse să ne menținem în acest eșalon. Asta ne dorim. Suntem la mâna noastră. Am fost conștienți de la început că va fi greu. Ne așteptam ca această luptă pentru evitarea retrogradării să fie dusă până în ultima etapă. Mai avem în Râmnic, cu Costești, un ultim meci care va fi la fel de dificil ca toate celelalte. Sperăm să încheiem cu bine campionatul, să putem juca și în sezonul viitor la același nivel”, a declarat Vasile Ilinca după prima victorie din play-out a Coziei.

Cozia Călimănești: Mathe – Mazilu, Bornea, Marian Chiripuș, Mădălin Chiripuș, Duca, Bîrziche, Ghighilicea, Dobrin, Sîrbu, Horumbă. Au mai jucat: Rădoi, Marinaș, Kelemen.