Politica

Deputatul Vlădoiu şi primarii din zona Horezu continuă să facă front comun pentru realizarea investiţiilor în infrastructură

Săptămâna trecută, deputatul social-democrat Aurel Vlădoiu a luat la pas comunele Frânceşti, Pietrari, Bărbăteşti şi Măldăreşti. „Am urmărit câteva obiective importante, pe care primarii trebuie să le rezolve în această perioadă. Am inventariat ce s-a făcut până în prezent şi am stabilit obiectivele ce trebuie finalizate până în 2012”, a explicat, în timpul vizitei, parlamentarul PSD.

La Frânceşti se finalizează asfaltările

În Frânceşti, a doua comună ca mărime din Vâlcea, cu peste 5800 locuitori, se lucrează la asfaltarea mai multor drumuri de interes local. „Până la finele anului, sper să fie gata asfaltarea străzilor Coşani 1 şi Coşani 2. Dar, obiectivul numărul I solicitat de locuitori este alimentarea cu apă şi canalizare. Prezent în comună, domnul Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean, le-a transmis oamenilor că se va implica în realizarea acestor obiective vitale pentru comunitatea locală. De asemenea, profitând de prezenţa preşedintelui CJV, primarul Nicolaescu, viceprimarul Proculescu şi preşedintele PSD, profesorul Tăcutu au mai solicitat sprijin pentru reabilitarea şcolilor de la Frânceşti şi Surupatele, amenajarea drumului judeţean ce duce la Sfânta Mănăstire Surupatele, precum şi pentru recondiţionarea căminului cultural de la Genuneni”, a mai precizat Aurel Vlădoiu, prezent în mijlocul cetăţenilor din Frânceşti. În aceeaşi zi, aproape 500 de locuitori din Genuneni au participat la premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. „La această întâlnire de suflet au fost premiate peste 120 de familii. Am cunoscut familii onorabile, cărora le-am îndulcit sărbătorile umbrite de activitatea dezastruoasă a Guvernului. Oamenii au avut lacrimi în ochi, pentru că nu le-a fost dat să vadă o asemenea manifestare în comuna lor”, a adăugat deputatul PSD, care a contribuit personal la premierea acestor familii.

Drumuri noi la Măldăreşti şi Pietrari

Duminică după-amiază, deputatul Vlădoiu a fost prezent la Măldăreşti, alături de Ion Câlea – preşedintele CJ, vicepreşedintele Dumitru Persu, precum şi de senatorul Emilian Frâncu. Aici, a avut loc o acţiune iniţiată de prof. Nicolae Dinescu, adică un pelerinaj pe traseul Biserica Sf. Nicolae – cimitir – sfinţirea locului unde va fi construit un paraclis – primărie. Primarul Ionel Dragu şi părintele Ion Popescu s-au ocupat de detaliile acestei acţiuni, care a fost urmată de inaugurarea unui drum comunal.
În comuna Pietrari, deputatul  PSD a fost prezent alături de Niocolae Vălimăreanu – directorul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, prilej cu care s-a făcut recepţia drumului  judeţean ce face legătura între satele Pietrarii de Jos şi Pietrarii de Sus. „Am analizat şi stadiul realizării  lucrărilor prin PNDR – Măsura 3.2.2.,  care are ca obiective – alimentarea cu apă, canalizare şi construirea unui centru medico-social. Apreciez modul în care Consiliul Local şi primarul Nicolae Moraru s-au implicat să aducă bani europeni pentru dezvoltarea comunei”, a mai precizat Aurel Vlădoiu.

Teren nou de sport la Bărbăteşti

În comuna Bărbăteşti, deputatul Vlădoiu şi primarul Constantin Banacu au convenit că trebuie impulsionate lucrările la noua bază sportivă, după ce vechiul amplasament a fost revendicat. „Au fost ceva probleme cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, dar s-au rezolvat, aşa că lucrările pot continua. Am stabilit cu primarul Bănacu şi demararea rapidă a lucrărilor la centrul medico-social şi, nu în ultimul rând, am convenit că nu trebuie pierduţi banii alocaţi pentru reabilitarea şcolii din centrul comunei”, a conchis Aurel Vlădoiu.

Biroul de presă al deputatului PSD Aurel Vlădoiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button