Politica

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu:

„Posterele cu Băsescu care sufocă inclusiv Râmnicul îi costă bani grei pe români” 

În ultima parte a săptămânii trecute, deputatul PSD Aurel Vlădoiu a vizitat localităţile Frânceşti, Tomşani, Costeşti şi Bărbăteşti, prilej cu care a continuat dialogul cu cetăţenii, atât în legătură cu problemele întâmpinate de aceştia în viaţa de zi cu zi, cât şi pe tema mizei alegerilor prezidenţiale. 

PD-L face campanie pe bani publici 

Parlamentarul social-democrat nu s-a ferit să le explice oamenilor că, pe data de 22 noiembrie, fiecare dintre ei va decide cum vom trăi în continuare: într-o ţară măcinată de scandaluri interminabile, declanşate de un preşedinte conflictual – precum Traian Băsescu, sau într-un stat european care este timpul să evolueze. „Am rămas plăcut surprins văzând că oamenii au înţeles că Traian Băsescu încearcă să fugă de răspundere chiar şi la finalul mandatului. Ca să nu fie tras de mânecă de populaţie, să fie întrebat – „ce a făcut pentru România în cei 5 ani în care a ocupat funcţia de preşedinte al ţării?”, el vine de fiecare dată cu tot felul de gogoşi, pe care, cu un tupeu fantastic, le aruncă electoratului. Acum, încearcă să-i ameţească pe români cu acest referendum privind modificarea Constituţiei. Consultarea populaţiei pe această temă se putea face foarte uşor, cu costuri minime – pentru că, în definitiv, ne aflăm într-o perioadă de criză – prin intermediul unui sondaj de opinie sau a unor dezbateri îndelung mediatizate. Însă, e clar că pe Traian Băsescu şi pe cei de la PD-L nu i-a preocupat soarta celor mulţi. Pe ei i-a interesat să irosească alte milioane de euro din puţinii bani rămaşi la bugetul de stat pe acele bannere care sufocă inclusiv Râmnicul. Nu erau suficiente sutele, poate chiar miile de miliarde aruncate pe afişele partidului, bani ajunşi în conturile PD-L tot prin intermediul unor firme de casă ale clanului Băsescu, hrănite puternic din visteria naţională. A trebuit să facă o campanie paralelă, pe banii noştri, ai tuturor. Că aşa i s-a năzărit lui!”, a spus, iritat, deputatul Aurel Vlădoiu. 

PSD e de acord cu reducerea numărului de parlamentari 

Social-democratul crede, însă, că de această dată, s-a umplut paharul, iar Băsescu va fi taxat puternic pe data de 22 noiembrie. „Din discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii, am sesizat că aceste lucruri se ştiu foarte bine. Oamenii ştiu şi faptul că noi am iniţiat două proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari. Din 2005, domnul preşedinte Mircea Geoană a venit cu ideea modificării structurii Parlamentului. De ce nu a îmbrăţişat atunci Traian Băsescu această idee. Sau, de ce nu a organizat un referendum în acelaşi timp cu alegerile locale, parlamentare sau cu cele europarlamentare? De ce acum, la prezidenţiale? De ce în afişele cu referendumul şi-a pus figura aceea ameninţătoare, zic eu – nu tocmai potrivită, dar foarte mare, în loc să le explice clar cetăţenilor ce presupune acest referendum? Din punctul nostru de vedere, dar nu numai al nostru, e limpede că Băsescu şi PD-L s-au folosit de ideea referendumului pentru a-şi face campanie pe banii statului. Pentru că toate acele postere ne costă bani grei. Şi nu au nicio legătură cu ideea în care ar fi trebuit făcute. Râmnicul este plin cu afişe de acest tip; cred că sunt puse din 50 în 50 de metri. Vă daţi seama câtă nemernicie şi, aşa, pe faţă! Dacă s-ar face un sondaj de opinie, vă garantez că lumea ar spune că nu ştie ce votează la referendum. Nu mai intru în detalii: de ce ar fi bine să voteze într-un fel sau altul. Pentru că, aşa cum am mai spus, e o treabă făcută de Băsescu în bătaie de joc, cu scopul de a stoarce două milioane de euro de la stat pentru campania sa. Şi vă mai spun un aspect: conform tratatului de la Lisabona, până în 2016 cel târziu, România va fi împărţită în regiuni. Obligatoriu, fiecare regiune va avea reprezentanţi în Senat. În aceste condiţii, noi trebuie să stabilim ce atribuţii vor avea Senatul şi Camera Deputaţilor. Senatul eu cred că va reprezenta regiunile, care se vor ocupa de dezvoltarea armonioasă a tuturor zonelor din ţară. De asemenea, consider că, din Senat, în noua sa formă, nu trebuie să lipsească senatorii pe viaţă, patriarhul şi mitropoliţii. Iar Camera Deputaţilor, după părerea mea şi a colegilor de la PSD, va avea rolul de a dezbate legile organice. Deci, în niciun caz nu suntem de acord să existe o singură cameră şi să-i dăm puteri depline preşedintelui. Suntem, în schimb, de acord cu reducerea numărului de parlamentari, în Senat – la maxim o sută, iar la Camera Deputaţilor – la aproximativ 200”, a mai adăugat reprezentantul PSD.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button