Politica

Deputatul PD-L Cristi Boureanu, criticat de „Financiarul” din cauza celor aproape 3 milioane de lei, datorate combinatului Oltchim

Încă din perioada prezidenţialelor din 2009, avocatul Victor Stănculescu, liderul TNL Vâlcea, acuza că firma Ramplast Distribuţie Profile SRL, deţinută de deputatul PDL Cristian Boureanu, are datorii de 2,8 milioane de lei către compania Oltchim, al cărei distribuitor este unic pe Bucureşti.
După aproape un an, presa centrală tratează acelaşi subiect, explicând că datoria atinge aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei şi a beneficiat de „îngăduinţă” din cauza faptului că Oltchim se află în subordinea colegului de partid al lui Boureanu, ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu.
De-a lungul timpului, parlamentarul-afacerist a beneficiat de „n” eşalonări, dar niciodată nu s-a grăbit să plătească. „Firma Ramplast Distribuţie Profile SRL are către Oltchim, în momentul de faţă, un debit total de 2.794.168,26 lei, din care 922.810,73 lei în termen. Diferenţa, respectiv 1.871.357,53 lei, reprezintă datorie de plată care este în scadenţă, cea mai veche având termen scadent în luna februarie 2010 şi pentru care cele două firme – Oltchim şi Ramplast Distribuţie Profile SRL – au în derulare un protocol de eşalonare a plăţilor, întocmit în data de 16.03.2010 şi valabil pentru perioada 09.03.2010-31.07.2010, timp în care Ramplast Distribuţie Profile se obligă să achite această datorie restantă”, a declarat pentru „Financiarul” Constantin Roibu, directorul general al Oltchim. El a adăugat că firmei lui Boureanu îi sunt percepute dobânzi superioare creditelor contractate. Potrivit ziarului „Financiarul”, cel mai probabil Oltchim, societate aflată în subordonarea colegului de partid al lui Boureanu, Adriean Videanu, ministrul Economiei şi Comerţului, a fost nevoită să îl mai păsuiască cu datoriile pe Boureanu. Şi asta pentru că este greu de crezut că un manager de talia lui Constantin Roibu, cu rezultate notabile în domeniu, poate accepta de bunăvoie un asemenea tip de afacere.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button