Acasă Politica Deputatul Eugen Neaţă a votat în Parlamentul României pentru scăderea TVA-ului la...

Deputatul Eugen Neaţă a votat în Parlamentul României pentru scăderea TVA-ului la facturile pentru lemnele de foc

33
0

Deputatul PSD Eugen Neaţă nu a renunţat la ideea simplificării procedurilor prin care proprietarii de păduri să poată exploata lemnul necesar folosului propriu. Va reveni cu solicitări la minister, pentru respectarea modificării legislative. Tot legat de acest subiect, Eugen Neaţă a anunţat că, la propunerea PSD, TVA-ul la facturile pentru lemnele de foc, va fi mai mic:
”Sunt unul dintre parlamentarii care au urmărit de-a lungul timpului accesul oamenilor la mijloacele de îmbunătăţire a nivelului de trai. În legătură cu utilizarea lemnului în gospodării, am iniţiat o modificare a condiţiilor în care proprietarii de păduri pot beneficia de lemnul din proprietate pentru utilizare în folos personal. Pentru cei care nu ştiu cum stau lucrurile, trebuie amintit că nu poţi folosi nimic din pădurea proprie fără să treci printr-o serie complicată de acorduri scrise cu pădurarul şi cu ocolul silvic care presupun toate şi fiecare în parte deplasări, întâlniri faţă în faţă, drumuri, timp şi chiar bani pentru drumuri şi taxe către stat.

Am întâlnit în timpul documentării mele oameni nemulţumiţi, oameni disperaţi şi oameni amendaţi pentru că îşi luaseră o grămadă de vreascuri din propria pădure pentru a-şi încălzi locuinţa personală. Situaţia nu s-a schimbat şi voi reveni cu solicitări la conducerea ministerului pentru ca aceasta să respecte modificarea legislativă pe care am făcut-o şi să emită Norme simplificate pentru exploatarea lemnului necesar folosului propriu al proprietarilor de păduri, astfel încât aceştia să îşi poată folosi lemnul de pe proprietatea lor în condiţii cât mai simplificate.
Am revenit la acest proiect personal pentru că zilele trecute am votat în Parlamentul României iniţiativa Partidului Social Democrat de a micşora taxa pe valoare adăugată pe care o plătesc oamenii pentru lemnele de foc cumpărate de la producătorii lor. Factura pentru lemnele de foc este mai ieftină acum pentru că taxa pe valoare adăugată a scăzut de la 19% la 5% ca urmare a acestei iniţiative.
Este ceea ce s-a putut face acum, în pragul iernii, şi m-am alăturat colegilor mei social-democraţi cu încrederea că ajutăm acolo unde accesul la lemnele de foc este limitat de preţul care a crescut foarte mult în ultima perioadă”.