Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

Deja-vú: iar se destramă echipa?

CSM, la mâna autorităţilor locale

* Florin Verigeanu: „Dacă nu suntem susţinuţi financiar, mai bine să ne înscriem din start la Liga a III-a decât să jucăm două-trei etape la Liga a II-a şi apoi să ne retragem. Nu vreau ca Vâlcea să se facă de râs!”

Cu două etape înainte de finalul campionatului, la CSM Rm. Vâlcea sunt probleme grave de ordin financiar. Tocmai această incertitudine l-a făcut pe directorul general Florin Verigeanu să încheie mai multe contracte cu jucătorii pe perioade scurte de timp sau să apeleze la jucători împrumutaţi de la alte cluburi, cluburi care să le achite astfel salariile respectivilor fotbalişti. „Anul acesta am cheltuit sub 14 miliarde lei vechi, adică undeva la vreo 300 de mii de euro. Poate că am avut cel mai mic buget din Liga a II-a şi bine că ne-am descurcat aşa. În retur am cheltuit doar vreo 6 miliarde, iar dacă punem în balanţă faptul că din aceste sume aproape 100 de mii de euro au fost impozite către fisc, atunci o să vă daţi seama cât de greu ne-a fost. Fără bani eu nu pot să vorbesc nimic, cu nimeni, despre viitor!” – a spus Florin Verigeanu.

Ultimii bani, jumătate pe martie…

În privinţa salariilor, la CSM sunt, aşa cum anunţa şi antrenorul Dumitru Teleşpan, restanţe la plata salariilor către jucători, fapt confirmat de Florin Verigeanu: „Am plătit salariile pe jumătate din luna martie şi sper ca zilele acestea să putem achita toate sumele pe luna a treia din an. Ne mai rămân aprilie şi mai să le rezolvăm cât mai repede, eu aş vrea până la finele campionatului. Totul depinde de felul în care suntem ajutaţi de la bugetul local. Am avut unele discuţii cu primarul Romeo Rădulescu, o să mai discutăm, dar în acest moment nu pot să vă spun nimic cert”.

Betto a plecat, nu se ştie cine rămâne…

Din lotul actual, doar brazilianul Morreira a părăsit echipa. Celorlalţi jucători, unii aflaţi la final de contract sau cărora li se expiră perioada în care au fost împrumutaţi să joace pentru CSM, nu li s-a propus, cum spuneam, nimic. „Cei care sunt la final de contract nu trebuie să mă anunţe dacă pleacă. Eventual eu o să le propun, dacă am ceva concret de la autorităţi, să continuăm. Nu am discutat cu nici un jucător şi cu nici un antrenor şi o voi face doar după ce primesc ceva asigurări din partea autorităţilor locale. Dacă nu suntem susţinuţi financiar, mai bine să ne înscriem din start la Liga a III-a decât să jucăm două-trei etape la Liga a II-a şi apoi să ne retragem. Nu vreau ca Vâlcea să se facă de râs! Pentru anul acesta ne-am descurcat, dar nu se ştie ce va fi!” – a spus Florin Verigeanu.

CSM-ul are licenţă de Liga a II-a

Întrucât CSM Rm. Vâlcea nu a luptat anul acesta pentru promovare, echipa n-a fost nevoită să-şi reînnoiască licenţa ce-i putea da dreptul să joace chiar şi la primul eşalon valoric al fotbalului românesc. Directorul general Florin Verigeanu a spus că gruparea din Zăvoi are în acest moment licenţă valabilă pentru Liga a II-a, dar şi aceasta impune unele condiţii costisitoare cum ar fi angajarea cu carte de muncă a unui număr mare din personal, fie că e vorba de conducători, antrenori sau personal auxiliar.

„Consiliul Judeţean să ajute CSM-ul!”

În privinţa altor alternative de susţinere financiară a echipei din Zăvoi, directorul Florin Verigeanu a susţinut doar implicarea Consiliului Judeţean, atragerea de sponsori fiind dificilă atât timp cât autorităţile nu se implică mai mult. „Nu avem nicio variantă vehiculată de dumneavoastră prin presă de venire a unor investitori. Domnul Câlea le-a propus celor de la Internaţional Curtea de Argeş să vină la Vâlcea, dar astfel de discuţii am avut eu cu Benone cu mult timp înainte şi, din păcate, nimic concret. Nu cred că va veni Internaţional Curtea de Argeş la Vâlcea. Mai bine ar fi ca şi Consiliul Judeţean să ajute CSM-ul şi să putem avea rezultate cu această echipă” – a spus Florin Verigeanu, directorul CSM-ului precizând, în altă ordine de idei, că faţă de fostul antrenor al echipei, Alin Artimon, mai sunt de achitat mai puţin de 1000 de euro restanţi din salariile tehnicianului bănăţean.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button