Administratie

Decizia Tribunalului Vâlcea opreşte cea mai recentă încercare a PCC SE de a întârzia funcţionarea Oltchim SA integrat şi la capacitate

Instanţa de judecată a Tribunalului Vâlcea a respins cererea PCC SE de anulare a hotărârii AGEA Oltchim SA privind contractarea unei finanţări în valoare de 100 de milioane de euro.
Decizia Tribunalului Vâlcea zădărniceşte cea mai recentă încercare a PCC SE de a întârzia funcţionarea Oltchim la capacitate integrat şi activitatea de petrochimie de la Arpechim. PCC SE a contestat în instanţă în luna noiembrie decizia AGEA din 27 septembrie 2010 prin care acţionarii societăţii au aprobat cu majoritate de voturi demararea procedurilor de accesare a unui credit necesar pentru finalizarea procesului de integrare a activităţii de petrochimie de la Arpechim în fluxul de producţie al Oltchim.
Repornirea petrochimiei de la Arpechim şi integrarea producţiei va permite Oltchim să funcţioneze la capacitate şi să îşi continue procesul de consolidare a rezultatelor financiare. Deşi decizia de contractare a finanţării a fost adoptată cu 83,13% din voturile acţionarilor, PCC SE a încercat să blocheze în instanţă contractarea creditului. Blocarea finanţării Oltchim este doar ultima acţiune ostilă a PCC SE şi a fost precedată de un şir lung de plângeri depuse la Comisia Europeană şi autorităţile române, sesizări la DNA, procese în instanţă împotriva managementului Oltchim şi a strategiilor de dezvoltare ale companiei, chiar dacă acestea au fost susţinute şi de toţi ceilalţi acţionari.
PCC SE ţine cu tot dinadinsul, chiar dacă are doar 12.16% din pachetul de acţiuni al Oltchim, să-şi impună punctul de vedere fără să ţină cont de votul celorlalţi acţionari. Continuă să susţină adoptarea unei alte strategii de dezvoltare la Oltchim fără să aibă la bază studii şi proiecţii financiare realizate de un consultant neutru. Ei au un singur scop, şi anume blocarea activităţii societăţii Oltchim.
Managementul Oltchim salută decizia instanţei Tribunalului Vâlcea şi independenţa justiţiei din România. Avem convingerea că, în ciuda acţiunilor ostile prin care PCC SE îşi demonstrează încă odată reaua credinţă, anunţând, în încercarea lor disperata de a bloca accesul companiei la finanţare, că vor face recurs la decizia Tribunalului Vâlcea, Oltchim se va dezvolta şi îşi va creşte cifra de afaceri, ajungând într-un timp relativ scurt să valoreze pe bursă peste un miliard de euro.

Biroul de presă Oltchim SA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button