Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

De ce şi la comanda cui îl înjură Smeoreanu pe Constantin Roibu?

Am trăit să o vedem şi pe asta. Unul dintre cei mai penibili oameni de afaceri din România să-l bălăcărească pe cel mai bun manager din Vâlcea. Şi pentru ce? Pentru că cel din urmă nu a cedat şantajului primului, pentru că acesta nu i-a dat bani, aşa, fără un motiv anume, ci doar „ca să mănânce şi gura lui ceva”.

Inegalabilul maestru Gheorghe Smeoreanu, omul Mariei Tudor, i-a cerut directorului general Constantin Roibu nişte bani, nu mult, ieftin!, câte o mie de euro pe lună. Însă, având în vedere situaţia economică destul de delicată din momentul de faţă, managerul combinatului a refuzat să-i dea păpică jurnalistului de la secera şi ciocanul, mai ales că acesta nu oferea nimic în schimb companiei pe care o conduce. Aşa că vetevistul a început să-l înjure cât îl ţine pixul pe Constantin Roibu. Nefiind ziarist, ci doar un bun scriitor atunci când are un Macallan pe masă, Smeoreanu nu l-a criticat pe managerul Oltchim pentru lucruri serioase. Nici nu avea argumente. Drept dovadă, a pus cap la cap nişte aberaţii şi jigniri aiuristice, le-a îmbrăcat într-o formă care ar putea părea logică pentru necunoscători, după care le-a aruncat pe piaţă. Dar hai să zicem că, până la urmă, nu suntem avocaţii lui Constantin Roibu şi nu asta ne interesează, ci simplul fapt că, ştiind multe lucruri despre ziaristul dar şi patronul Gheorghe Smeoreanu, ni se pare cât se poate de absurdă situaţia. Explicaţia noastră este simplă: Smeoreanu a venit la Vâlcea cu chiloţii rupţi în fund şi nu este în măsură să-i critice pe oamenii care au ţinut pe umeri societăţi comerciale cu mii de angajaţi. În cazul în care nu ştiaţi, Smeoreanu este patronul SC Smeoreanu Press SRL, care are sediul la Albota, în judeţul Argeş. Înainte de a reveni la Vâlcea, prin 2007, această societate figura la Finanţe cu o cifră de afaceri de 113.601 lei şi datorii de 107.902. Culmea!, avea un singur angajat. Care va să zică, îi era greu să se conducă şi pe el. La fel, în 2008, figura cu o cifră de afaceri de 100.356, datorii de 119.602 şi număr de angajaţi: 1. Potrivit informaţiilor noastre, în ultimii aproape doi ani, oamenii de afaceri din Vâlcea, printre care şi Constantin Roibu, l-au ajutat pe Smeoreanu să scape de multe belele, iar când aceştia nu l-au mai putut ajuta, a început să-i încingă. La umbra fustei Mariei Tudor, Smeo’ a prins tupeu şi a ieşit la atac pe mai multe fronturi. Surprinzător este că procurorii vâlceni nu iau nicio atitudine. Suntem convinşi că dacă, spre exemplu, cineva de la Arena ar scrie un articol – să zicem – despre Emilian Frâncu, prin care i-ar sugera acestuia că trebuie să treacă pe la casieria noastră, în caz contrar parlamentarul riscând să fie tăvălit în paginile ziarului, a doua zi, la uşa noastră, ar fi tot Parchetul. Cu Smeoreanu, politica este altfel, deşi nu puţini politicieni şi oameni de afaceri au păţit cam la fel ca şi Constantin Roibu. Dacă mai vreţi un caz, vă servim cu cea mai mare plăcere. Ştiaţi că, în perioada campaniei electorale, atunci când pe postul VTV, se mătura pe jos, în fiecare zi, cu deputatul Cristian Buican, liderul PNL primea pe fax o ofertă de publicitate de la SC Smeoreanu Press SRL? Nu? Păi vă spunem noi…

va urma

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button