Liga IV

Damila i-a pus la zid pe „mineri”

Berbesti-Oltchim• echipa din Berbeşti a pierdut, pe teren propriu, primul meci din acest sezon

După meciul de la Berbeşti, din cadrul rundei a şaptea a Ligii a IV-a, Damila Măciuca – echipa sponsorizată de puternicul om de afaceri Dan Niţu – a demonstrat încă o dată că face parte din careul de aşi al „Elitei”, impunându-se chiar în „ocna” lui Vasile Ilinca. În absenţa lui Bădiţoiu şi a lui Vâlcu (ambii accidentaţi în partida cu Cozia Călimăneşti), Minerul nu a putut obţine mai mult, de vreme de „artileria” lui Ilinca este destul de subţire, iar jucătorii introduşi pe teren nu s-au putut ridica la nivelul titularilor.

„Ortacii” au reuşit să deschidă scorul în minutul 26, prin fundaşul Ionuţ Vladu (căpitanul echipei), care a înscris dintr-o lovitură liberă executată cu putere de la 25 de metri (1-0). Speranţa echipei-gazdă într-o nouă victorie s-a năruit destul de repede, o serie de greşeli în defensiva Minerului fiind speculate pe deplin de cei de la Damila. Cristi Mogoşanu a reuşit să stabilească egalitatea la scurt timp după golul lui Vladu, după o lovitură de colţ (1-1). Apoi, „ortacul” Buliman – poate cel mai bun fundaş-central din Liga a IV-a – a respins mingea copilăreşte, în piciorul aceluiaşi Mogoşanu. Jucătorul Damilei a profitat de ocazie şi a marcat pentru 2-1, aducând alte trei puncte preţioase pentru echipa sa şi lacrimi de trişteţe în tabăra „minerilor”.

Ilinca, învins cu propria armă

Adept al unei strategii de joc ce are la bază anihilarea jucătorilor-cheie din echipa adversă, Vasile Ilinca a pierdut meciul de la Berbeşti tocmai cu propria armă. Prietenul său de „cataramă”, Ion Ştefan, l-a surprins prin tehnica adoptată, neutralizând compartimentul ofensiv al echipei din sud-vestul judeţului. „Îi cunoşteam bine echipa, pentru că am văzut-o în acţiune de atâţia ani. Ştiam că, în primul rând, trebuie să îmi iau măsuri în ceea ce-i priveşte pe atacanţii Milosteanu şi Ilinescu. «Basculă» a marcat meci de meci în acest campionat, astfel că era esenţial să nu-l lăsam să se mişte în largul său, pentru că nu ne-ar fi iertat dacă ar fi avut şansa. La Berbeşti, am fost puţin mai buni ca adversarii, suficient pentru a câştiga cele trei puncte”, ne-a spus antrenorul Ion Ştefan.

Nu au vorbit două săptămâni

Conform declaraţiilor antrenorului Ion Ştefan, prietenia dintre el şi Vasile Ilinca a fost „îngheţată” pe durata ultimelor două săptămâni, întocmai pentru a evita speculaţiile conform cărora ar exista o înţelegere între ei, în vederea partidei de la Berbeşti. Fără telefoane sau întâlniri tęte-ŕ-tęte, Ilinca şi Ştefan s-au evitat reciproc şi au aşteptat ca pe ace marea confruntare, revendicată într-un final de fotbaliştii omului de afaceri Dan Niţu.
„De la meciul cu Cozia Călimăneşti, din urmă cu două etape, am evitat să mai vorbesc cu Vasile, pentru a nu apărea ulterior discuţii răutăcioase cu privire la corectitudinea acestui meci. Până la urmă, prietenia nu mai contează când intri pe teren. Totul se raportează la câştigarea celor trei puncte. Fiecare încearcă să arate celuilalt că e cel mai bun. E important că am reuşit să câştigăm acest duel şi să ne menţinem în grafic”, a mai adăugat antrenorul Damilei. 

„Alb-negrii”, huiduiţi de propriii suporteri

Pe toată durata partidei, suporterii echipei din Berbeşti nu au contenit să-şi acuze jucătorii de neputinţă. Fotbaliştii de la Minerul s-au arătat revoltaţi de faptul că cei prezenţi la meci nu îi susţin şi în momentele dificile şi le adresează cuvinte dure atunci când au cea mai mare nevoie de a fi ovaţionaţi din tribune. „Fotbalul este câteodată nedrept. Pentru noi, contează foarte mult să avem susţinere din partea suporterilor, pentru că, în primul rând, jucăm pentru ei. Atitudinea lor în partida cu Damila a lăsat de dorit. Nu ne aşteptam să ne huiduiască. Ne pare rău că nu am reuşit să câştigăm. Până la urmă, e prima noastră înfrângere din campionat. Noi am respectat de fiecare dată blazonul echipei”, ne-a spus unul dintre fotbaliştii echipei din Berbeşti.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button