Acasă Liga V Dacă va fi acceptată varianta cu teste rapide, o dată pe lună,...

Dacă va fi acceptată varianta cu teste rapide, o dată pe lună, Viitorul Mateeşti se va înscrie în campionat

767
0

După o pauză de câţiva ani, în 2020, la Mateeşti, au fost puse bazele unei noi echipe de fotbal. Primarul Cosmin Anghelescu a făcut toate demersurile pentru înfiinţarea formaţiei Viitorul Mateeşti, care urma să fie înscrisă în campionat. Din cauza pandemiei, Viitorul Mateeşti nu a putut debuta în competiţii, însă în toată această perioadă de pauză s-a format un lot. De pregătirea echipei se ocupă golgheterul de la Unirea Tomşani, Bogdan Şurlin, care este originar din Mateeşti. Profesorul aşteaptă cu nerăbdare un semnal din partea AJF, pentru reluarea campionatelor. Şurlin a spus că dorinţa de a juca din nou fotbal la Mateeşti este atât de mare încât cei care susţin noua echipă, primarul Cosmin Anghelescu şi toţi cei implicaţi, împreună chiar cu jucătorii, ar fi dispuşi chiar să facă un efort financiar suplimentar, pentru a acoperi costurile legate de teste, în cazul în care se va accepta varianta propusă de FRF.

”Nu am jucat meciuri amicale în această perioadă. Poate vom face acest lucru după ce se îndreaptă timpul şi se vor mai elimina din restricţii. Ne-am mai întâlnit, în schimb, la o mişcare, între noi. Încă suntem în stadiul de formare a lotului. Avem mulţi jucători, majoritatea tineri de la 12-13 ani şi până la 16-17 ani. Cred că 90% sunt din Mateeşti. În lipsa unei echipe în comună au jucat pentru alte localităţi şi s-au bucurat să revină când s-au pus bazele clubului AS Viitorul Mateeşti. Sunt băieţi care au venit de la Berbeşti, precum portarul Dragoş Mihai, Bogdan Spătaru, Edi Purdă, câţiva care au jucat pe la Slătioara, nişte juniori de-ai noştri, care au fost la Tomşani, dar până când nu vedem transferurile, negru pe alb, că sunt ai echipei din Mateeşti, nu putem vorbi despre certitudini. Când vom definitiva lotul, tragem linie şi vedem care sunt posibilităţile noastre, dacă să ne gândim la Liga a V-a sau a VI-a. Nu ştim nimic, cum va fi, dacă vor începe toate campionatele, cum vor fi structurate.

Oricum, noi am zis că dacă se vor accepta testele rapide, dar o dată pe lună, cum am văzut o variantă, vom face eforturi pentru a participa în competiţie. 50 de lei, de jucător, o dată pe lună, cred că ar fi suportabil. Avem parte de multă susţinere, toată lumea îşi doreşte să ne vadă din nou jucând la Mateeşti. Şi jucătorii sunt nerăbdători să începem. Şi dacă s-ar impune 2 testări pe lună cred că ar fi suportabil. Dar rămâne să vedem ce variantă va fi acceptată, apoi o să stabilim cum procedăm. Autorităţile locale fac eforturi şi pentru recondiţionarea bazei sportive”, a spus Bogdan Şurlin, antrenorul echipei Viitorul Mateeşti. Profesorul îşi doreşte să aibă dublă calitate la Mateeşti, de antrenor-jucător, însă, deocamdată, acesta figurează în lotul echipei Unirea Tomşani.