Diverse

Dacă instanţa nu îi va da câştig de cauză,

Luminiţa Dinu va apela la Băsescu pentru a-l linişti pe Crinu Popescu

Fosta mare handbalistă Luminiţa Huţupan Dinu vrea să îşi facă dreptate într-un proces pe care l-a deschis anul trecut omului de afaceri, Constantin (Crinu) Popescu, chiar dacă asta înseamnă să meargă în audienţă la preşedintele României, Traian Băsescu.

Instanţa din Vâlcea i-a dat câştig de cauză acţionarului principal al societăţii Rovimet, Constantin Popescu, în procesul pe care fosta handbalistă Luminiţa Dinu l-a intentat anul trecut. Sportiva a dat în judecată societatea Rovimet după ce aceasta s-a branşat ilegal la reţeaua de canalizare a casei sale. Fostul portar al echipei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a încercat să rezolve lucrurile pe cale amiabilă, însă patronul societăţii, Constantin Popescu a ignorat avertismentele Luminiţei Dinu. „Am rămas surprinsă de această decizie. Eu nu mă voi opri aici. Voi merge până în pânzele albe dacă este necesar să dovedesc că am dreptate. Este ţeava mea!”, a declarat Luminiţa.

Scrisoare deschisă către preşedintele României

Mai mult decât atât, cel mai mare portar al handbalului feminin susţine că va merge chiar la preşedintele României dacă va fi nevoie, mai ales că acesta cunoaşte problemele pe care sportiva le are. Luminiţa intenţionează să îi trimită o scrisoare deschisă lui Băsescu pentru a putea merge în audienţă şi pentru a-şi căuta singură dreptatea. „Domnul Băsescu ştie despre această problemă. În pauza unui meci, ne-am întâlnit şi i-am spus situaţia în care mă aflu. Mi-a promis că mă va ajuta dacă nu se rezolvă. Eu sper să nu se ajungă la asta, dar dacă este necesar voi merge în audienţă la domnul preşedinte”, a adăugat sportiva. Luminiţa Dinu a reamintit că Rovimet a construit două blocuri de locuinţe aproape de casa sa din comuna Bujoreni, apartamente care au fost comercializate. „Oamenii care au cumpărat acele apartamente probabil nu au ştiut că nu au canalizare. Nu mi se pare corect însă ca acţionarul principal, Constantin Popescu să decidă de unul singur că trebuie să se racordeze la ţeava mea, pusă cu banii mei. Nici măcar nu mi s-a cerut acordul”, a explicat fosta handbalistă. Luminiţa Dinu precizează că nu are nimic împotriva oamenilor care au intrat în posesia apartamentelor, însă susţine că ţeava ei nu suportă un debit foarte mare de apă menajeră decât la maxim trei case. Totuşi societatea a vândut nu mai puţin de 24 de locuinţe. De aceea, ea a sesizat poliţia şi, cu ajutorul unui executor judecătoresc, a reuşit să debranşeze societatea de la ţeava sa, anul trecut. Nu pentru mult timp, însă. A doua zi, aceasta s-a racordat din nou la ţeava care este proprietatea sportivei. Luminiţa a decis să facă recurs la decizia pe care instanţa a luat-o şi să îi deschidă şi un dosar penal conducerii firmei vâlcene.

În aşteptarea marelui trofeu

Deşi procesul îi dă mari bătăi de cap, Luminiţa Dinu vrea însă să îi acorde toată atenţia bebeluşului ce urmează să vină pe lume. Fosta handbalistă este însărcinată în cinci luni şi aşteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a celui mai mare trofeu din viaţa ei. „Sarcina evoluează normal. Nu am avut probleme deosebite, greţuri sau pofte. Am învăţat să am grijă de mine, iar copilul meu este cel mai important. Nici un trofeu câştigat nu poate înlocui sentimentele pe care le am în aceste momente”, a spus emoţionată Luminiţa Dinu. Sportiva mai are însă un motiv de bucurie. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a numit-o pe fosta handbalistă cetăţean de onoare al oraşului. Mii de suporteri i-au mulţumit pentru performanţele de excepţie pe care Dinu le-a avut de-a lungul carierei sale. „Este o onoare pentru mine. Fără suporterii mei, nu cred că puteam să ajung aici. Locuiesc de 12 ani în Râmnicu Vâlcea şi cred că am făcut multe lucruri bune pentru acest oraş”, a menţionat handbalista. Luminiţa Dinu a mai primit în anul 2005 titlul de cetăţean de onoare însă în localitatea sa natală, Piatra Neamţ.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button