Liga IV

CUPA ROMÂNIEI / Damila Măciuca – ALRO Slatina 1-6

Visul frumos s-a destrămat

* echipa antrenată de Narcis Enăchescu nu a rezistat decât 45 de minute în faţa jucătorilor pregătiţi de Corneliu Papură

„Zborul” celor de la Damila Măciuca în Cupa României s-a frânt săptămâna trecută, echipa antrenată de Narcis Enăchescu fiind învinsă pe teren propriu de ALRO Slatina (cu scorul de 6-1), formaţia din Liga II-a calificându-se astfel în şaisprezecimi.

Camerunezul Hebga, înger şi demon

Slătinenii au contat în special pe „explozia” camerunezului Hebga, care însă – spre disperarea tehnicianului Corneliu Papură – s-a cam întrecut în ratări, inclusiv atunci când a ajuns faţă în faţă cu tânărul portar Geantă. Scorul a fost deschis până la urmă de veteranul Cr. Constantin (32 de ani), în minutul 25, cu un voleu din interiorul careului de 16 metri: 0-1. Damila Măciuca a replicat imediat, iar Ciprian Popescu avea să restabilească egalitatea în minutul 41, cu un „golazzo” de la aproximativ 25 de metri, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Tătaru: 1-1. ALRO Slatina a terminat totuşi în avantaj prima repriză după ce camerunezul Hebga a găsit în sfârşit drumul spre gol, care l-a învins pe Geantă cu un şut la colţul lung: 1-2.

Patru goluri încasate după pauză

Echilibrul s-a rupt definitiv după pauză, mai precis în minutul 52. Golul care a turnat plumb în picioarele vâlcenilor a picat în urma unui contraatac: după ce apărarea slătineană a respins două şuturi consecutive ale lui Bunescu şi Chebar, Sg. Popescu a scăpat pe partea dreaptă, i-a pasat în centru lui Bârsan, iar acesta a înscris pe lângă Geantă, ieşit în întâmpinare: 1-3. Peste patru minute, Vodiţă a majorat diferenţa, marcând cu o lovitură de cap din colţul careului de 16 metri: 1-4. Până la final, ALRO Slatina a mai înscris de două ori, mai întâi prin Sg. Popescu, în minutul 78, iar apoi prin Hebga, în minutul 89.
Au evoluat pentru Damila Măciuca: Geantă – D. Comănescu, Harapu, Chebar, Pârvulescu, Chiriţă, Bunescu, Ioniţă, Dina, Cip. Popescu, Albinaru. După pauză, au mai jucat: Marinescu şi Corvin Popescu. Rezerve: Mutu, Grecu, Ţoanţă, Grecea, Voicu. (N.C.)

Damila, performera Cupei României

Fotbaliştii de la Damila Măciuca au ratat şansa de a aduce la Vâlcea o echipă din Liga I. Trupa pregătită de Narcis Enăchescu are totuşi meritul că s-a numărat printre performerele Cupei României în acest sezon, până la duelul cu ALRO Slatina eliminând, pe rând, trei echipe din Liga a III-a (Ghecon Lăpuşata, Oltchim Rm. Vâlcea, Athletic Bradu) şi una din Liga a II-a (CSM Rm. Vâlcea).

Bogdan Vişa a debutat la ALRO

Chiar dacă nu a putut conta pe serviciile câtorva dintre jucătorii de bază (Quist, Kalai, M. Oltean, Stoica sau M. Voicu – care nu au făcut deplasarea la Măciuca fiind menajaţi, accidentaţi sau suspendaţi), slătinenii au câştigat fără emoţii duelul cu Damila. Pentru ALRO a evoluat însă în defensivă ex-vâlceanul Bogdan Vişa, transferat de la CSM chiar luni, 6 septembrie, cu doar o zi înaintea partidei din Cupa României.

Narcis Enăchescu: „Am jucat cu cea mai puternică echipă din cele patru potenţiale adversare”

FRF a stabilit ca Damila Măciuca să întâlnească echipa Alro Slatina, în meciul din cea de-a V-a fază a Cupei României. Antrenorul Narcis Enăchescu susţine că echipa sa nu prea a avut baftă la împerechere, de vreme ce Gaz Metan Craiova, FC Argeş şi Voinţa Sibiu par a fi, cel puţin la prima vedere, formaţii ceva mai accesibile. „ALRO Slatina face două antrenamente pe zi, în timp ce noi ne pregătim de două ori pe săptămână. Consider că, timp de 60 de minute, am reuşit să facem o figură frumoasă în acest meci. Apoi, pe final, adversarii ne-au taxat pentru fiecare greşeală a noastră. ALRO trebuia să prindă cea mai proastă zi, iar noi cea mai bună pentru a avea speranţă că putem câştiga”, a precizat Narcis Enăchescu. După meci, jucătorii de la Damila au petrecut împreună cu cei de la ALRO Slatina, la vila de protocol a politicianului Dan Niţu. (L.C.)

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button