Diverse

Cupa României – faza judeţeană

Încă 90 de minute pentru desemnarea finalistelor

* Damila Măciuca şi CSM Drăgăşani au prima şansă să ajungă în ultimul act al celei de-a doua competiţii din fotbalul judeţean

La mijlocul săptămânii trecute au avut loc manşele tur din semifinalele Cupei României – faza judeţeană. Au ajuns în „careul de aşi” al celei de-a doua competiţii din fotbalul judeţean echipe care au un cuvânt de spus şi în Liga a IV-a, toate având ambiţia de a câştiga cel puţin un trofeu în acest sezon. În ambele partide disputate miercurea trecută formaţiile angrenate în luptă au dat dovadă de multă ambiţie, iar după primul duel s-au desprins şi favoritele. CSM Drăgăşani a reuşit să producă surpriza şi s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa liderului din eşalonul de elită judeţean, Oltul Ioneşti 2009, la capătul unui meci în care putea câştiga chiar mai clar decât atât. Chiar dacă au câştigat, drăgăşenenii au fost nemulţumiţi de rezultat, dar şi de arbitraj, apreciind că partida se putea încheia mai bine pentru ei din toate punctele de vedere. Aşteaptă totuşi acum cu încredere returul semifinalei, în care, pentru a putea spera la cucerirea eventului, Oltul Ioneşti 2009 are nevoie de cel puţin trei goluri marcate, în condiţiile în care drăgăşenenii nu vor înscrie niciodată.
Altfel, în urma celeilalte întâlniri s-a desprins în favorită Damila Măciuca, echipă ce s-a impus pe teren propriu cu 1-0, în faţa Posadei Perişani. Echipa antrenată de Laurenţiu Fier este, însă, convinsă că lucrurile vor sta diferit în returul de la Perişani şi Posada va fi gruparea care va ajunge în finală. De altfel, se aude că jucătorii echipei din „Ţara Loviştei” îi pregătesc un regim special Damilei, în „groapa cu lei” de la Perişani. Un banner, „Bine aţi venit în iad!” este pregătit să-i aştepte pe elevii lui Narcis Enăchescu, dar şi o atmosferă „infernală”! Posada şi-a menajat jucătorii în ultima etapă din campionat, cu FC Băbeni, în ideea că va reuşi un meci mare cu Damila şi va întoarce soarta semifinalei. Laurenţiu Fier îşi doreşte revanşa după ce la Măciuca a fost primit cu ostilitate. A acuzat faptul că a fost lovit cu pietre de suporterii Damilei, care pe tot parcursul meciului i-au creat neplăceri. La un moment dat, se pare, Fier a ripostat, aruncând cu apă în adversari. A primit cartonaşul galben, dar va juca returul cu Damila, care va fi arbitrat de aceeaşi brigadă care a oficiat şi la Măciuca. De fapt, AJF a hotărât ca ambele meciuri din returul semifinalei Cupei, ce se vor desfăşura miercuri, 12 mai, să fie arbitrate de aceleaşi brigăzi din tur.

Simona SIMA

Semifinale / Manşa tur
Miercuri, 5 mai:
Damila Măciuca – Posada Perişani  1-0
CSM Drăgăşani – Oltul Ioneşti 2009  2-0

Semifinale / Manşa retur
Miercuri, 12 mai:
Posada Perişani – Posada Perişani  _-_
Oltul Ioneşti 2009 – CSM Drăgăşani  _-_
* meciurile încep la ora 17.00

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button