Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Cupa Hidroelectra, la cea de-a doua ediţie

* printre participantele la turneul desfăşurat zilele trecute în Râmnic s-a numărat şi o grupă de copii din Dubai, antrenată de fostul „chimist” Cosmin Popa

În zilele de vineri, 18 iunie, sâmbătă, 19 iunie şi duminică, 20 iunie, s-a desfăşurat pe cocheta bază din nordul Râmnicului cea de-a două ediţie a Cupei Hidroelectra, dedicată tinerilor practicanţi ai sportulu-rege în vârstă de până la 14 ani. A fost un turneu extrem de puternic pentru această grupă de vârstă, acceptând invitaţia organizatorilor grupări de renume din ţară la nivel de copii şi juniori. Alături de echipa gazdă, ASA Hidroelectra, antrenată de Marian Deaconescu, au fost prezenţi la Cupa Hidroelectra jucătorii şcolii de fotbal din Slatina, deţinută de Răzvan Raţ, cei de la Juniorul Bucureşti, Universitatea Craiova, Jiul Petroşani, Pandurii Tg. Jiu şi FC Balş, o grupare care se confundă practic cu cea a lui Raţ (după o anumită vârstă juniorii clubului renumitului fotbalist sunt trimişi să se pregătească la FC Balş), precum şi o echipă multinaţională, adusă la Vâlcea tocmai din Dubai de către fostul golgheter al Oltchimului din perioada de graţie a clubului, Cosmin Popa. Cele mai slabe rezultate le-au realizat cei de la Pandurii Tg. Jiu, care au ocupat ultima poziţie a competiţiei, pe locul 7 s-a clasat Universitatea Craiova, iar pe 6 a terminat formaţia reprezentând clubul lui Răzvan Raţ. Echipa Diamonds Dubai s-a clasat pe locul 5, finala mică disputându-se între Juniorul Bucureşti şi Jiul Petroşani, în timp ce în ultimul act au ajuns gazdele turneului – ASA Hidroelectra şi FC Balş. Jiul Petroşani a terminat pe podium întrecerea, locul 2 a fost ocupat de ASA Hidroelectra, în timp ce câştigătoare a competiţiei a fost declarată FC Balş, după victoria cu 2-0 obţinută în finală în faţa vâlcenilor.

Iranianul Siavash, cel mai bun jucător al turneului

Experienţa din România a fost unică pentru Diamonds Dubai, echipa antrenată de Cosmin Popa. Singurul regret al vâlceanului este legat de faptul că nu a reuşit să aducă la competiţia de pe Hidro decât nouă copii. Au existat anumite probleme legate de obţinerea vizelor, astfel că Popa şi colegul său de la Diamonds Dubai nu au reuşit să formeze o echipă completă pentru acest turneu. Pentru cei care au ajuns în Râmnic, faptul că au jucat 11 contra 11 (nu nouă jucători contra alţi nouă, aşa cum sunt obişnuiţi în Dubai), a fost ceva inedit, la capitolul lucruri nemaiîntâlnite numărându-se şi suprafaţa de joc, care nu s-a putut prezenta în condiţii tocmai optime datorită ploilor din ultimele zile. N-au mai jucat până acum pe un teren ud, astfel că le-a fost mai greu să se descurce. Au făcut, însă, faţă jocurilor, au obţinut chiar o clasare bună, în plus echipa venită din Emiratele Arabe Unite obţinând şi trofeele pentru cel mai bun jucător şi golgheterul competiţiei. Cele mai multe goluri ale Cupei Hidroelectra le-a înscris juniorul de origine canadiană, Paul St. Louis, iar cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat „Edgar Davids” al formaţiei Diamonds – Siavash, un jucător purtător de ochelari de vedere corespunzători pentru fotbal, de origine iraniană. Altfel, între juniorii de a căror pregătire se ocupă Cosmin Popa se mai regăsesc francezi, algerieni, libanezi, americani şi filipinezi, toţi stabiliţi în Dubai.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button