Diverse

Cum se realizează şi cât costă o dezinsecţie profesională

Perioada calda este cea in care cererea pentru serviciile de dezinsectie creste considerabil. Daunatorii precum tantarii, capusele, gandacii, plosnitele sau puricii, sunt cei care isi fac cel mai mult simtita prezenta, creand un disconfort considerabil.

Dezinsectia realizata de o firma profesionala

Atunci cand vorbim de o firma profesionala care presteaza servicii de dezinsectie, vorbim despre o companie DDD 100% autorizata. Printre aceste autorizatii se numara autorizatia de prestare a serviciilor din sfera DDD, Autorizatia Sanitar-Veterinara, Autorizatia MAI privind detinerea si utilizarea unor substante din grupele I-IV de toxicitate, dar si alte certificari care atesta calitatea managementului si aplicarea bunelor practici.

Concret, procesul de dezinsectie trebuie sa inceapa cu o etapa de evaluare si inspectie, in cadrul careia sunt culese informatii referitoare la tipurile de daunatori prezenti, tipul de spatiu sau gradul de infestare.

In functie de evaluare si inspectie, este ales insecticidul, dar si echipamentul potrivit pentru aplicarea tratamentelor. In functie de specificul lucrarii (dezinsectie plosnite, dezinsectie tantari, dezinsectie gandaci), tratamentul este aplicat in diferite locuri, considera cheie, care in general faciliteaza inmultirea daunatorilor.

O astfel de interventie de dezinsectie dureaza intre 15 si 30 de minute, in functie de dimensiunea spatiului vizat. Dupa prestarea serviciilor este recomandata o perioada de parasire a spatiului, intre 1 si maxim 6 ore, in functie de metoda si substantele utilizate.

La finalul oricarei interventii, indiferent ca este cazul de dezinsectie, deratizare ori dezinfectie, conform reglementarilor legale, va fi emis un proces verbal, care contine informatii precum: data realizarii interventiei, substanta si cantitatea utilizata, metoda de dezinsectie folosita.

Exista destul de multe cazuri in care nu este necesara doar o singura lucrare de dezinsectie. Acesta trebuie repetata la aproximativ 2-3 saptamani. Acesta este un aspect absolut normal, deoarece insecticidele actioneaza doar impotriva daunatorilor, nu si impotriva oualelor pe care acestia le depun. Perioada de incubatie este in general cuprinsa intre 2 si 3 saptamani, iar imediat ce noii daunatori isi fac aparitia, acestia sunt eliminati, fara a le oferi din nou ocazia de a depune oua.

Pretul unei lucrari de dezinsectie

Asa cum a fost si mentionat mai sus, exista numeroase aspecte care influenteaza pretul unei lucrari de dezinsectie: tipul de daunatori, gradul de infestare, tipul de spatiu, dimensiunea spatiului, etc. Tocmai de aceea, recomandat este sa fie luata legatura directa cu o firma DDD specializata, careia sa ii furnizezi o serie de date specifice, iar in functie de acestea sa fie realizata oferta concreta.

Chiar si asa, datorita volumului ridicat de intrebari legat de pret, unele companii au ales sa afiseze preturile pentru anumite tipuri de interventii de dezinsectie. Mai exact, in cazul unei dezinsectii pentru gandaci, costul incepe de la 140 de lei, pentru o garsoniera sau un spatiu de aproximativ 30-35mp, si poate ajunge la 200 de lei in cazul unui spatiu de 4-5 camere / pana in 100mp. Dezinsectia pentru plosnite este putin mai scumpa, ea porneste de la 180 de lei si ajunge la aproximativ 270 de lei (*aceste preturi au fost extrase din cadrul web site-ului dddnord.ro).

Articole Similare

Back to top button