Politica

Culmea politicii vâlcene:

untitledÎntâlnire cu scântei între parlamentarii vâlceni şi prefectul Petre Ungureanu. Singurul parlamentar prezent din partea opoziţiei, senatorul liberal Emilian Frâncu a fost pe punctul de a fi dat afară de prefect, doar pentru că a îndrăznit să-i acuze pe aleşii PD-L din Senat şi Camera Deputaţilor că nu au votat un proiect de lege în favoarea persoanelor cu handicap.

Doar patru parlamentari din cei 9 câţi are judeţul Vâlcea au răspuns săptămâna trecută invitaţiei prefectului de a participa la o întâlnire cu acesta. Este vorba despre cei doi deputaţi şi un senator câţi are PD-L, cărora li s-a adăugat un singur reprezentant al opoziţiei, în persoana senatorului PNL, Emilian Frâncu. Parlamentarii PSD au refuzat în bloc invitaţia lui Petre Ungureanu, după ce acesta s-a implicat total nefiresc în campania electorală de la Guşoeni.
Enervat de discursul interminabil al prefectului, Frâncu l-a invitat pe acesta la un dialog. Ce a urmat, este de domeniul cascadorilor râsului. Ungureanu l-a invitat pe Frâncu să părăsească şedinţa, doar pentru că acesta a avut tupeul să se ia de parlamentarii democrat-liberali care au refuzat să voteze o lege favorabilă persoanelor cu handicap. În intervenţia sa, Frâncu nu s-a putut abţine să nu arunce o săgeată otrăvită şi către colegul său de partid, noul preşedinte al organizaţiei PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. „De fapt, iniţiativa întâlnirilor prefect-parlamentari este mai veche. A fost începută de domnul Vâlcu şi s-a oprit la Cristian Buican. (…) Propun ca prefectul să aibă periodic şi întâlniri cu reprezentanţii mass-media, întrucât aceştia cunosc foarte bine multe dintre aspectele ce ţin de dezvoltarea judeţului. (…) Legat de handicapaţi, vreau să vă spun că spre ruşinea colegilor de la PD-L din Senatul României, asimilarea alocaţiei de handicap cu pensia reprezintă o iniţiativă legislativă marca Emilian Frâncu şi Cristina Pocora şi a căzut în această cameră a Parlamentului, pentru că liderul grupului PD-L din Senat a arătat cu degetul în jos. Este suficient să transmiteţi asta colegilor dumneavoastră pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Frâncu. Acesta a precizat că a făcut interpelări vizavi de majoritatea problemelor judeţului prezentate de prefect, însă guvernul nu le-a luat în seamă. Chestiunea persoanelor cu handicap nu a fost însă singura care l-a deranjat pe prefect. În momentul în care Frâncu s-a referit şi la aplicarea defectuoasă a Ordonanţei 7 de către actualul guvern, Petre Ungureanu a sărit în aer. „Haideţi să nu facem politică la Prefectură! Domnule senator, vă iau microfonul dacă facem bâlci din această întâlnire. Dacă vreţi să vă daţi în spectacol, o puteţi face în afara Instituţiei Prefectului. Puteţi părăsi încăperea dacă nu vă convine”, a spus Ungureanu, spre stupefacţia celor prezenţi. Acesta a mai spus că întâlnirile viitoare se vor organiza separat, cu fiecare parlamentar, pentru evitarea discuţiilor în contradictoriu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button