Liga II

CSM-ul, învins de ex-vâlcenii Melcea şi Gârlă

* sâmbăta trecută, fotbaliştii plecaţi din Zăvoi au semnat cele două goluri ale echipei Mureşul Deva, luându-şi astfel revanşa faţă de cei care i-au îndepărtat mult prea uşor de la CSM

După eşecul fără drept de apel de la Piteşti, CSM Rm. Vâlcea a fost înfrântă sâmbăta trecută şi de Mureşul Deva, cu scorul de 2-1. Gruparea hunedoreană a reuşit să se impună în faţa trupei antrenate de Sorin Bucuroaia (aflat doar în tribună la Deva), graţie golurilor înscrise de Iosif Melcea şi Valerian Gârlă, doi fotbalişti trecuţi cândva şi prin Zăvoi, care evoluează în acest moment pentru Mureşul Deva. Ambii şi-au luat astfel revanşa faţă de oficialii care i-au îndepărtat mult prea uşor de la CSM.

Melc-melc, codobelc…

La Deva, prima ocazie de gol a aparţinut vâlcenilor, care au avut şansa de a deschide scorul în minutul 10, atunci când Gogoşoiu a recuperat o minge la marginea careului de 16 metri, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă, dar a şutat direct în braţele portarului Dumitru Pârvu. Replica hunedorenilor nu a întârziat, iar Marius Sătmar a ţintit bara laterală în minutul 12, pentru ca, ulterior, în minutul 14, ex-vâlceanul Iosif Melcea să înscrie după o pasă perfectă primită de la Valerian Gârlă: 1-0. În minutul 18, acelaşi Sătmar a trimis mingea în bara transversală, cu un şut de la 30 de metri care l-a depăşit pe portarul Robert Tufişi. Vâlcenii au echilibrat disputa, iar încet-încet au început să-şi creeze la rândul lor câteva bune oportunităţi de a înscrie. În minutul 29, Constantin Vasile a ajuns singur cu portarul advers, dar Dumitru Pârvu l-a blocat cu succes pe fotbalistul vâlcean. Tânărul şi neobositul mijlocaş vâlcean n-a avut mai mult noroc nici în minutul 40, atunci când a tras pe lângă poartă la capătul unui contraatac care a prins pe picior greşit defensiva deveană.

Gârlă a adus victoria

După pauză, CSM Rm. Vâlcea a arătat cu totul altfel, adică mult mai ofensiv, chiar dacă prima ocazie de gol a aparţinut tot hunedorenilor, portarul Tufişi respingând de la vinclu şutul lui Sătmar din minutul 49. Vâlcenii au avut de trei ori la rând şansa de a restabili egalitatea în prima jumătate a reprizei secunde, dar niciuna dintre ocazii nu a fost fructificată. Ratările i-au avut în prim-plan pe Fl. Pârvu (lovitură de cap din 10 metri, la rădăcina barei, pe care Dumitru Pârvu a respins-o miraculos în corner), Ad. Ganea (şut din interiorul careului de 16 metri, parat din nou de bravul portar devean) şi Dan Balauru (al cărui lob magistral din 13 metri a trecut milimetric pe deasupra porţii). Egalarea a survenit până la urmă în minutul 71, atunci când Ad. Ganea nu a mai greşit ţinta, cu un şut năprasnic expediat de la 35 de metri, care „l-a lăsat mască” pe portarul Dumitru Pârvu: 1-1. Golul victoriei devene a picat însă în minutul 83, atunci când Gârlă a insistat la o minge în careul vâlcean, a recuperat-o şi l-a învins pentru a doua oară pe Robert Tufişi, cu un şut la firul ierbii, stabilind astfel scorul final: 2-1.
Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Tufişi – Tomozei, Dandea, Kutlacik (65’ M. Rădulescu), Fl. Sandu, Roşca, M. Mitu, Vasile (53’ Fl. Pârvu), Ad. Ganea, Balauru, Gogoşoiu (78’ B. Geantă).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button