Liga II

CSM RM. VÂLCEA – UTA ARAD 4-2

„Bătrâna Doamnă”, bătută în Zăvoi!

* vâlcenii au bifat cel de-al cincilea meci consecutiv fără înfrângere

După un start ratat de sezon („municipalii” n-au aveau niciun punct în cont după primele cinci etape), CSM Rm. Vâlcea începe să devină cu adevărat o echipă de temut în Seria a II-a. Vremurile negre au fost definitiv date uitării, gruparea din Zăvoi are acum o cu totul altă faţă, pozitivă, din toate punctele de vedere. Echipa antrenată de Sorin Bucuroaia a început să atragă atenţia generală a microbiştilor din întreaga ţară, iar vâlcenii sunt din ce în ce mai încântaţi. Probabil că, dacă Mitu, Balauru & Co. o vor ţine tot aşa, nu va mai trece mult timp până în momentul în care echipa vâlceană va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare. Ultima „victimă” a CSM-ului a fost UTA Arad, echipă învinsă categoric sâmbăta trecută, în Zăvoi, cu scorul de 4-2. Graţie acestui succes, vâlcenii au bifat cel de-al cincilea eci consecutiv fără înfrângere.

Încă o revenire caracteristică echipelor mari

CSM-ul nu şi-a „dezminţit” însă nici de această renumele şi a primit gol la prima ocazie de poartă a arădenilor, în minutul 2, atunci când Voiculeţ a înscris după o centrare perfectă a lui Ţucudean, „gemenii golului” (aşa cum sunt consideraţi de suporterii „Bătrânei Doamne”) făcându-şi din nou datoria: 0-1. Elevii lui Sorin Bucuroaia au revenit însă rapid în joc şi au restabilit egalitatea în minutul 14, din penalti. Dan Gogoşoiu a fost faultat atunci în suprafaţa de pedeapsă de Pocuca (fundaşul arădean fiind avertizat şi cu galben pentru proteste), iar Dan Balauru a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri acordată fără ezitare de centralul Dan Burcă din Mangalia: 1-1. Peste doar două minute avea să se facă 2-1 pentru CSM, neobositul Constantin Vasile a făcut o cursă impetuoasă pe partea dreaptă, a centrat perfect în faţa porţii, iar tânărul atacant Dan Gogoşoiu n-a mai avut de îndeplinit decât o simplă formalitate, împingând mingea în poarta goală. În minutul 36, oaspeţii au solicitat la rândul lor o lovitură de la 11 metri, la un atac al lui Nicolae Diţă asupra lui Ţucudean, însă arbitrul de centru a considerat că vâlceanul a atins mingea şi nu piciorul adversarului. Ulterior, UTA a avut o ocazie monumentală de gol în prelungirile primei reprize, Ignea a reluat cu capul din interiorul careului de 16 metri, dar Robert Tufişi s-a întins ca un arc şi a respins miraculos mingea de lângă bara laterală.

Cristi Bratu a stabilit scorul final printr-un „eurogol”

Startul reprizei secunde a fost de bun augur pentru vâlceni, care s-au desprins la 3-1 în minutul 48, printr-un gol marcat de Adrian Dandea, acesta înscriind cu capul, după o lovitură de colţ executată de Adrian Ganea. În minutul 56, arădenii aveau să reducă din handicap (3-2), prin acelaşi Voiculeţ, care a fructificat un penalti acordat aproape gratuit de centralul Burcă. Lovitura de pedeapsă a survenit la capătul unei faze în care Adrian Dandea l-a deposedat regulamentar în careu pe Ţucudean, însă arbitrul a judecat altfel această fază. În minutul 67, Adrian Ganea a luat o acţiune pe cont propriu, în stilul său caracteristic, a driblat tot ce i-a ieşit în cale, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă, dar fost blocat de un adversar, iar apoi portarul arădenilor a reţinut mingea. Atacantul Cristi Bratu avea să înscrie cel mai frumos gol al meciului, în minutul 82, printr-o „torpilă” de la 25 de metri, la care portarul italian Raffaelle Ioime n-a avut replică: 4-2. În minutul 89, dferenţa se putea reduce din nou, dar Pecarov a ţintit bara laterală cu un şut din 8 metri, după care mingea a revenit în teren şi a fost degajată de fundaşii vâlceni.
Au evoluat pentru CSM Rm. Vâlcea: Tufişi – Tomozei (75’ Hapaină), Diţă, Dandea, Fl. Sandu, Vasile, I. Popescu (46’ Cr. Bratu), M. Mitu, Ad. Ganea, Balauru, Gogoşoiu (78’ B. Geantă).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button