Liga II

CSM Rm. Vâlcea – Mureşul Deva 3-1

Ei când vor să joace, joacă… dar numai o repriză!

Două echipe de nerecunoscut în Zăvoi sâmbătă dimineaţa. Oaspeţii, Mureşul Deva, precum o formaţie de Liga a IV-a din Vâlcea, fără vlagă şi habar, iar CSM total diferită faţă de echipa care a pierdut cu „U” Cluj-Napoca. Iar asta s-a văzut din primele cinci minute de joc.

CSM-ul şi-a creat vreo 3-4 ocazii clare de poartă, iar o cronică amănunţită a acestora ar însemna minutul şi faza de gol… Asaltul la poarta oaspeţilor s-a dus pe benzi, vâlcenii obţinând două cornere fără rezultat. Cea de-a treia lovitură de la colţul terenului a adus şi deschiderea scorului. Morreira, cu capul, din colţul careului mic, pe lung, a trimis mingea în poarta hunedorenilor pentru 1-0. Au urmat 30 de minute demne de ratările anului, cameramanul Gabi Henning putând face o emisiune întreagă de TV cu câte ratări monumentale ale vâlcenilor a consemnat. Campionii acestor ratări s-au numit Lucian Pârvu şi Curtuiuş, nici Dobre şi Petre Goge nelăsându-se mai prejos. Ultimii doi, însă, şi-au spălat păcatele spre finalul reprizei când au reuşit să marcheze. În minutul 42 a pasat perfect Lucian Pârvu pentru Petre Goge, în diagonală, la marginea careului mare, Goge a intrat în suprafaţa de pedeapsă şi dintr-un unghi bun a dus scorul la 2-0. Cel de-al treilea gol l-a reuşit Răzvan Dobre la o fază de toată frumuseţea, meritele aparţinându-i în totalitate. Doar că la marcarea golului a contribuit şi Curtuiuş, acesta intrând cu mingea-n poartă, talonat de un fundaş advers. S-a creat apoi, la pauză, o adevărată dispută verbală între suporteri: dacă mingea trimisă de Răzvan a depăşit linia porţii, atunci Dobre e autorul golului, alţii susţinând că, de fapt, Curtuiuş a fost cel care a marcat! Până la urma urmei conta doar scorul la pauză: un spectaculos, plăcut şi liniştitor 3-0!

Jucătorii au venit visători de la vestiare

De la vestiare jucătorii au ieşit de parcă îşi schimbaseră tricourile între ei. CSM a mai contat preţ de zece minute pe teren. În minutul 55 a fost faultat clar în suprafaţa de pedeapsă jucătorul Răzvan Dobre, dar din superstiţia antrenorului Teleşpan, nu a executat el lovitura de la 11 metri, ci Lucian Pârvu, spre nemulţumirea suporterilor care strigau fie numele lui Dobre, fie pe cel al brazilianului Betto Morreira. Cum-necum, Pârvu a ratat într-un mod exasperant, incredibil: prima dată a parat portarul oaspeţilor, apoi mingea i-a revenit lui Lucian şi acesta, cu toată poarta goală a tras peste. A fost suficient pentru publicul nedrept de la Vâlcea şi adesea exagerat de critic cu propria echipă. Mulţi l-au admonestat verbal pe Pârvu, acestuia i-au cedat nervii şi a intrat în dialog cu ei, iar Mitică Teleşpan a făcut ceea ce trebuie, văzând că Lucian e „nervos cu nervii”, l-a înlocuit! Numai că, atunci când trişezi fotbalul, el nu te iartă: Mureşul Deva a obţinut peste nici două minute o lovitură de la 11 metri şi Grigoruţă a fost mai inspirat decât Pârvu, reducând din diferenţă: 3-1.
Starea de visare a continuat la CSM. Oaspeţii au dominat şi, pentru că în poartă n-a mai fost Rusand”U” ci Perianu, acesta de pe urmă a salvat echipa de la primirea altor două-trei goluri şi meciul s-a încheiat just, cu un 3-1 conform cu diferenţa de valoare de pe teren între cele două echipe: vâlcenii au fost de trei ori mai buni ca hunedorenii în prima repriză, iar Mureşul doar „cu un cap” peste CSM.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button