Liga II

CSM Rm. Vâlcea – Minerul Lupeni 3-3 (0-0)

Ei se jură că nu fură…

Partida dintre CSM şi Minerul a creat o stare de suspiciune privind scorul final încă dinaintea startului partidei, iar semnele de întrebare s-au înmulţit pe parcursul jocului. Trebuie să recunosc că nu l-am crezut pe unul dintre prietenii mei, membru al AJF Vâlcea, care mi-a spus cu mult timp în urmă că „U” Cluj-Napoca bate în Zăvoi. Evoluţia scorului m-a făcut să cred că a fost doar o coincidenţă că s-a terminat aşa cum a zis amicul. Acum m-a anunţat că CSM-ul şi Minerul vor face egal. Din nou coincidenţă? Ceva sâmbure de adevăr? Nu voi face în cele ce urmează decât să vă prezint câte ceva despre meciul din Zăvoi din trei unghiuri diferite: cum s-a văzut cronica propriu-zisă a jocului; ce a comentat tribuna; ce au comentat cei doi antrenori.

Vali Conea a stricat totul

În prima repriză mai aveam puţin să adorm graţie „frumoaselor” faze de la centrul terenului. Jocul de-a „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie” a fost întrerupt de Lucian Pârvu, fotbalist care s-a încăpăţânat să arate publicului că e bun până la finalizare, dar când să dea gol ţinteşte portarul. Şi Minerii au avut două ocazii de poartă finalizate aproape identic, cu mingi pe lângă gol. Un disperat de la tribuna oficială s-a ridicat în picioare şi a punctat exact jocul echipei din Lupeni strigând: „Bă, Ema, trezeşte-te odată!” Nu s-a trezit nimeni până la pauză, atunci când Vali Conea, crainicul stadionului, a anunţat finalul primei reprize şi le-a cerut jucătorilor să facă spectacol, să dea goluri. Poate că dacă el nu cerea asta, meciul se îndrepta spre un 0-0 de salon. Parcă ascultându-l pe Conea, de la vestiare ambele echipe au ieşit decise să finalizeze. Mai întâi a fost un penalty surprinzător acordat (de la Tribuna I nu s-a văzut infracţiunea sancţionată). Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Răzvan Dobre, acesta pasând frumos portarului Hotoboc. Spectacolul l-a continuat Dan Deaconescu (nu cel de la OTV!!!) ci jucătorul Minerului Lupeni, acesta deschizând scorul cu mari eforturi: întâi a tras în portarul nostru şi mingea i-a revenit, apoi a şutat puternic în bară şi mingea s-a încăpăţânat să intre în plasă: 0-1. Goge, în replică, prefaţează egalarea. Întâi trage într-un fundaş advers, apoi, după alte câteva minute nu mai greşeşte ţinta: 1-1 la o fază la care nu doar oaspeţii au reclamat că atacul a fost precedat de un ofsaid. Vâlcenii schimbă faţa jocului, fac spectacol la golul lui Curtuiuş care aduce CSM-ul în avantaj: 2-1. Pentru Minerul Lupeni şi-a intrat în rol Omoduemuke (chiar aşa îl cheamă, n-a greşit Turmacu atunci când i-a scris numele pe hârtia dată presei!). Omo acesta „a scos toate petele” de pe apărarea CSM-ului marcând mai întâi dintr-o poziţie în care nu avea voie să fie lăsat singur să şuteze (2-2), apoi a adus pe Minerul în avantaj (2-3) când toţi din tribună, din jurul meu, credeau că s-a aranjat să se termine egal. Suspiciunile au fost amplificate de prestaţia lui Hotoboc la faza premergătoare ultimului gol al meciului. Portarul de la Lupeni a respins de două ori mingea în faţa porţii şi până la urmă Vasile (Bebe) a egalat: 3-3. Şi am încălecat pe-o şa…

„D-aia nu mai venim bă, la stadion!”

Când a început ploaia, aproape toţii suporterii au avut loc sub copertina de la oficială. Meciul cu Minerul Lupeni a înregistrat – probabil – cea mai slabă prezenţă a publicului la un meci al CSM-ului în Liga a II-a. Nu ştim cifrele exacte, conducerea clubului nu comunică astfel de informaţii…
Unii au sărit cu gura pe Dobre (i-au reproşat că a ratat lovitura de la 11 metri şi că ar fi fost înţeles cu portarul cum să execute), alţii l-au avut în colimator pe Pârvu (au reclamat faptul că la toate fazele din prima repriză, la finalizare, în loc să dea gol, a tras în Hotoboc), iar alţii s-au luat de Teleşpan (l-au atenţionat că se compromite dacă mai stă antrenor şi participă la astfel de meciuri). Teoria unui spectator a inflamat spiritele atunci când a spus: „Bă, vă daţi seama ce cotă era la pariuri egalul fără gol în prima repriză şi cu peste 5 în a doua!” …şi mai convinge-i pe suporteri că s-a jucat pe bune! Era unul atât de suspicios pe rezultat încât a spus: „Dacă bătea Minerul, înseamnă că era pe bune, dar au făcut egal, au făcut blat să se scape amândouă de la retrogradare!” Tâmpenia asta a prins la public de era s-o cred şi eu, însă la conferinţa de presă antrenorii au încercat să explice de ce trebuie să credem că s-a jucat pe bune.

Gigiu: „A fost o nebunie de meci”

Primul care a contrazis orice aranjament a fost Petre Gigiu, antrenorul echipei Minerul Lupeni. Acesta a spus: „Dumneavoastră sunteţi ziarişti, vă pricepeţi la fotbal şi vedeţi că nu a fost aranjat nimic. Publicul nu se pricepe. Noi aveam nevoie de victorie ca să fim matematic scăpaţi de retrogradare, să putem avea minim şase puncte distanţă de Mureşul Deva. Aşa că „X” ul nu ne ajută. S-a jucat pe bune. Noi am venit fără trei jucători de bază: Itu, Peptar şi Gheorghe. Ei ne-au ajutat să scoatem 1-1 la Baia Mare şi Şimleu. Am închis jocul. Aşa am gândit şi aici, pentru că eram avertizaţi de jocul vâlcenilor care marchează multe goluri. Ce să mai zic, a fost o nebunie de meci! Rezultatul este echitabil. Vâlcea a dominat, a avut şi situaţii de a mai marca, dar noi am avut noroc că Hotoboc a apărat un penalti şi să ştiţi că a mai apărat unul etapele trecute!”

Teleşpan: „Există o explicaţie!”

Şi antrenorul CSM-ului a confirmat că s-a jucat pe bune, dar fără tragere de inimă. Teleşpan era chiar nemulţumit de prestaţia elevilor săi şi a criticat-o, căutând să o şi explice. „Când acasă dai trei goluri, ai un penalti şi tot nu câştigi, asta spune multe despre starea jucătorilor. Adversarul nu te atacă şi ei, jucătorii, în loc să paseze între ei, să aibă posesie, pasează de trei ori şi pierd mingea, pun adversarul pe poziţie de contraatac. Am strigat la ei, dar degeaba: două goluri le-am primit pe greşelile noastre. Există o explicaţie la toată nebunia asta: lipsa siguranţei financiare. N-aş vrea ca un antrenor să treacă prin ce trec eu. Le-am spus să intre pe teren din respect pentru meseria asta şi să joace. N-am cum să-i motivez. Nu avem soluţii nici pe anumite posturi…” a spus antrenorul Mitică Teleşpan, printre altele, la conferinţa de presă.
Nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm pe www.arenavalceana.ro toate comentariile dvs despre CSM şi situaţia echipei vâlcene.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

2 Comments

  1. N-a fost ma blat, sunteti voi rai. A fost aranjament. Asa se parleste in lumea civilizata. Vai de voi, parca nici n-am fi in UE 😛

  2. cu parere de rau si cu nostalgia altor vremuri bune si de mult apuse,as vrea ca csm-ul sa se desfiinteze.acest club a fost facut pt spalare de bani nu pt performanta.acum ca nu mai are cine spala acei bani…sa se duca sa nu mai auzim de verigeanu,telespan si trandafir acesti blatisti *****.

Lasă un răspuns

Back to top button