Liga II

CSM Rm. Vâlcea – Gaz Metan CFR Craiova 2-2

Joaca de-a (Arti)TOM şi JERRY”

„Eram obişnuit să începem meciurile de la 0-1, că primeam rapid câte un gol. Însă acum am început meciul de la 0-2 şi nu-mi explic…” – a spus în startul conferinţei de presă de după meci antrenorul Alin Artimon. Nici nu se aşezase bine lumea pe scaunele din tribună că deja se deschidea scorul. Cătălin Crăciun şutat din afara suprafeţei de pedeapsă, din lateral, mingea l-a lovit pe Mihăiţă Deaconescu şi a ajuns în poartă. Mai trec alte maximum două minute, Trifu primeşte o pasă printre fundaşii centrali şi înscrie: era 0-2, minutul 4 şi din acel moment a început meciul şi pentru vâlceni. 

Goana după egalare

Meciul a semănat pe alocuri cu o poveste de desene animate în care „şoricelul” Jerry Gane – antrenorul craiovenilor – îi aplică două lovituri serioase „motanului „ArtiTOM”, apoi se ascunde tot jocul şi într-un final cele două personaje sunt fericite şi-şi strâng mâna. Goana după o egalare în care puţini credeau a început din minutul 6, când CSM-ul a solicitat un penalti pentru un presupus henţ. Dobre a trimis mingea peste transversală în minutul 6, puţin mai târziu mingea bine centrată nefiind deviată în poartă de nimeni de la CSM. Ciprian Dinu a trimis mingea, cu capul, pe lângă poartă, iar Boroiban a fost oprit pe motiv de ofsaid, discutabil. Cam acestea au fost fazele importante de gol din prima jumătate a reprizei I, dominarea vâlcenilor fiind evidentă. Le-au ieşit bine pasele şi desfacerea jocului în lateral, cu aportul remarcabil al lui Răzvan Dobre, dar s-a trecut prea uşor peste construcţia de la mijlocul terenului, obicei păstrat şi după pauză.

Golul de 1-2 a fost marcat de Răzvan Dobre în minutul 27. Oarecum asemănător cu golul doi al oaspeţilor, vâlceanul a primit o pasă printre adversari, la limita ofsaidului, a ajuns faţă-n faţă cu portarul advers, a simulat lob-ul şi, cu precizie, a trimis pe jos, în poartă. Creşte presiunea la poarta craioveanului Vulpescu, Boroiban şutând puţin pe lângă bară pentru ca mai apoi, în minutul 34 să nu mai greşească şi să restabilească egalitatea după o recentrare bună de la Roman. Putea fi 3-2 la pauză pentru CSM, dar Roman s-a grăbit să trimită mingea cu capul spre poartă în loc să facă preluare şi să şuteze atunci când Dandea i-a pasat foarte bine. 

Indisciplină tehnico-tactică

Deşi antrenorul Alin Artimon a spus la conferinţa de presă de după meci că şi-a motivat jucătorii la pauză, din jocul elevilor săi s-a văzut că el a vorbit, el a auzit. O dominare teritorială sterilă, cu multe pase direct pe vârfuri şi pe zonă centrală, adesea fără „construcţie” la mijlocul terenului – cam acesta a fost filmul reprizei secunde, o repriză presărată cu extrem de multe întreruperi, trageri discrete de timp, cartonaşe galbene şi roşii, schimbări etc. Cornerele – destul de multe în favoarea vâlcenilor! – au fost executate prost, mingea nereuşind să fie trimisă dincolo de primul fundaş advers, iar pasele spre cei din ofensivă fiind vâlcenii adesea pe sus, de aici şi ratările „cu capul”: Dinu, din colţul scurt, peste poartă; Roman pe colţul lung, rezultând un corner degeaba; Dandea tot peste transversală. Am mai remarcat şutul bun al lui Gârlă la puţin timp de la intrarea sa pe teren, cele două căderi ale „Constantinopolului” Boroiban fără a obţine penaltiurile dorite şi un dribling cam lung al lui Onofrei. În rest, de fotbal cam atât, despre indisciplină mult mai mult însă! În afara indisciplinei tehnico-tactice şi a nerespectării indicaţiilor date de antrenor, vâlcenii au şi faultat insistent, fiind avertizaţi Iulian Popa, Dandea de două ori –şi Gârlă la fel, astfel că ultimii doi au fost eliminaţi. De altfel, eliminarea lui Dandea a dus şi la scăderea pericolului pe care-l reprezentau vâlcenii pentru poarta lui Vulpescu. Scor final 2-2 şi ambele echipe fie mulţumite că n-au pierdut, fie nemulţumite că s-au ales cu doar un singur punct. Cam asta au spus şi antrenorii la final: „Se poate spune că am câştigat un punct, nu neapărat că am pierdut două”, a concluzionat Artimon, iar Jerry Gane a dezvăluit că „Ne-am propus victoria, dar rezultatul de egalitate este până la urmă just!” Aşa să fie, dacă zic ei!

CSM a folosit următorii jucători: Perianu – Goge, C. Dinu, Deaconescu, Pasăre – Sg. Popescu (78 – Roşca), Dandea, I. Popa (58 – Gîrlă), Dobre – Roman, Boroiban (86 – Onofrei). Antrenor: Alin Artimon. Pe bancă s-au mai aflat Rusandu, Vişa, Dragomir şi Săraru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button