Liga II

CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor Oradea 1-1 (1-1)

„Prezentul ne îngrijorează, artimonviitorul arată bine!”

• declaraţia aparţine antrenorului Alin Artimon 

Încă două puncte pierdute de CSM în Zăvoi şi o iarnă nu foarte liniştită în vederea returului. O contracandidată la lupta pentru evitarea retrogradării, FC Bihor Oradea, a venit după puncte şi – cu noroc – a plecat neînvinsă. Echipa antrenată de Alin Artimon, fără o serie de jucători de bază scoşi din lot ca nişte măsele stricate, a fost improvizată şi temătoare. Adversarul a simţit ca poate surprinde şi a făcut-o. Raimond Lucas a rămas liber în careul echipei noastre şi a reluat în gol centrarea de la Ţârcă. Era minutul 3 şi scorul arăta 0-1, ca într-un scenariu clasic pentru CSM în acest tur de campionat. Cu mulţi juniori în teren, cum spuneam, CSM-ul n-a jucat rău şi e meritul antrenorului Alin Artimon că echipa şi-a făcut datoria. Nu doar egalarea, ci şi 2-3 goluri ale vâlcenilor puteau fi consemnate până la pauză dacă arbitrul-asistent nu oprea atacurile CSM-ului pe motive de ofsaid. Nu trebuie uitată nici ratarea oaspeţilor, când Miţă Deaconescu a respins de pe linia porţii. În minutul 33, Dobre a reluat de la trei metri, într-o poziţie centrală, dar Fildan a respins miraculos. Până la pauză au ratat cât pentru un campionat întreg Dobre şi Roman, însă comparaţia e „mic copil” pe lângă ce-au putut să rateze cei doi în repriza a doua. 

Oaspeţii au contestat golul 

În minutul 41 s-a produs egalarea. O pasă inteligentă printre adversarii de pe zona centrală a defensivei bihorene i-a prins pe aceştia făcând pasul la ofsaid. Sergiu Popescu s-a demarcat perfect, a preluat şi a scăpat singur spre poartă. În momentul în care a rămas singur cu portarul Fildan i-a pasat lui Roman şi acesta a îndeplinit o simplă formalitate înscriind golul de 1-1. La finalul conferinţei de presă de după meci, antrenorul bihorenilor, Ovidiu Lazăr, a spus că – în opinia sa – Popescu a preluat cu mâna şi trebuia dictat henţ, de asemenea, tot în opinia bihoreanului trebuia dictat ofsaid la Roman, aflat în poziţie neregulamentară. 

Ratări care au exasperat 

În repriza a doua, FC Bihor nu a făcut nimic altceva decât să se apere. Nici nu se poate spune că dorit altceva, cele câteva contraatacuri fiind mai degrabă încercări de a-i surprinde pe vâlceni mult avansaţi. Vâlcenii au ratat exasperant, incredibil şi, uneori, enervant. De trei ori bara porţii apărate de bihoreni s-a opus golului victoriei, iar Dobre a driblat adesea până a pierdut mingea în momentul finalizării. Lui Roman i s-au contabilizat alte câteva ratări incredibile, cel puţin în minutele de prelungire de la final fazele fiind interzise cardiacilor. CSM-ul a jucat bine, aproape perfect, cu excepţia golului mult aşteptat pentru obţinerea celor trei puncte puse în joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button