Liga Nationala

CS Oltchim Rm. Vâlcea – SCM Craiova 32-22 (15-10)

oltchim scm craiovaCampioanele au început lupta pentru un nou titlu

* „alchimistele” au revenit în Sala Traian cu succes, obţinând o victorie de clasament, în primul meci oficial din campionat

Au terminat cu deplasările în afara graniţelor ţării şi cu meciurile amicale, oficialele revenind în prim plan. CS Oltchim Rm. Vâlcea a debutat sâmbătă, 4 septembrie, în noul sezon al Ligii Naţionale, 2010-2011, cu aceleaşi gânduri, de a obţine un nou titlul. Balul a fost deschis de campioane printr-un meci disputat pe teren propriu, la Vâlcea, în Sala Traian, în faţa propriilor suporteri. Jucătoarele pregătite de Peter Kovacs şi Aurelian Roşca au întâlnit SCM Craiova, o grupare nou-promovată în Liga Naţională, care a fost adusă pe prima scenă handbalistică a ţării de vâlceanca Victorina Bora. În lotul formaţiei din Bănie se regăseşte, de asemenea, şi Mia Rădoi, o altă fostă jucătoare a Oltchimului. Ambele au revenit în Sala Traian la începutul lunii august, din postura de adversare ale echipei vâlcene, cu ocazia unor meciuri amicale. SCM Craiova a pierdut atunci în faţa „galacticelor” în ambele jocuri, la diferenţă de 20, respectiv 12 goluri. Între timp, Bora a reuşit să mai remedieze din greşeli, astfel că în meciul oficial, disputat în week-end, SCM Craiova s-a prezentat onorabil, reuşind să ţină piept formaţiei vâlcene. Doljencele au pierdut întâlnirea de la Vâlcea doar la 10 goluri diferenţă, cu 32-22, un rezultat bun pentru ele, dacă ţinem cont de faptul că vin din Divizia A şi au debutat în Liga Naţională tocmai împotriva campioanei României şi vicecampioanei Europei la handbal feminin. Replica dată de SCM Craiova a făcut ca Oltchim să nu se poată clasa încă din prima etapă în fruntea ierarhiei Ligii Naţionale. „Galacticele” se situează doar pe locul secund, prima poziţie fiind ocupată de Oţelul Galaţi, care a învins cu scorul de 36-22 formaţia Universitatea Reşiţa.

Oaspetele au dat o replică bună „galacticelor” în prima repriză

Oltchim a început partida în formula Tolnai – Ardean, Ozel, Neagu, Luca, Stanca şi Maier, care au încercat să facă diferenţa încă din primele minute. Ardean a deschis scorul, am ajuns la 3-1, însă oaspetele au reuşit să revină şi să preia iniţiativa. Daniela Crap a marcat pentru 4-3 în favoarea echipei din Craiova, care şi-a majorat apoi avantajul: 3-5 şi apoi 4-6. Minutul 13 a fost cu ghinion pentru ele. A fost ultima dată când elevele Victorinei Bora au condus pe tabelă. Greşelile comise de doljence au fost imediat speculate de campioane, care au revenit la timonă. În minutul 22 s-a consemnat cea mai mare diferenţă de pe tabelă, 12-9, în favoarea gazdelor. Primul mitan s-a terminat până la urmă cu un avantaj de cinci goluri pentru alchimiste: 15-10

Partea secundă, doar o formalitate

În repriza a doua au fost folosite mai mult şi celelalte jucătoare trecute pe foaia de joc de antrenorii Kovacs şi Roşca: Tamaş, Beşe, Szucs, Gatzel, Puşcaşu, Manea, Vizitiu. Vâlcencele au controlat jocul şi, fără să forţeze, după doar şase minute din repriza secundă au ajuns la 7 goluri diferenţă: 19-12. Până la final s-a menţinut ritmul, oaspetele reuşind doar să păstreze limitele proporţiei scorului. Au pierdut întâlnirea cu echipa campioană la 10 goluri diferenţă, cu 32-22.
Pentru CS Oltchim au marcat: Patricia Vizitiu (8 goluri), Ionela Stanca (6), Oana Manea (4), Cristina Neagu (3), Roxana Gatzel Han (3), Ramona Maier (3), Valentina Ardean (2), Yeliz Ozel (1), Steluţa Luca (1), Gabriella Szucs (1).
De partea cealaltă, cea mai bună marcatoare a formaţiei SCM Craiova a fost Daniela Crap, cu 6 reuşite, urmată de Mihaela Briscan (5 goluri), Mariana Dumitru (4), Carmen Ilie (3), Gabriela Mihalschi (2), Cătălina Nicu (1) şi Elena Bădiţă (1).

Mihalschi a luat cartonaş roşu

Deşi nu a fost un joc dur, s-au consemnat nu mai puţin de 11 eliminări. Dacă Oltchim a avut 10 minute de penalizare, SCM Craiova a avut şase eliminări de câte două minute. De trei ori a fost penalizată Gabriela Mihalschi, care astfel a văzut în minutul 41 şi cartonaşul roşu. Altfel, oaspetele au beneficiat de două lovituri de la 7 metri, dintre care una au ratat-o, în timp ce „galacticelor” le-au fost acordate 5 „penaltiuri”, unul dintre acestea fiind ratat de Cristina Neagu, iar patru au fost transformate precis de Patricia Vizitiu.

Flori pentru fete, din partea arbitrilor constănţeni

Federaţia Română de Handbal a ales să delege pentru meciul de la Vâlcea, dintre Oltchim şi SCM Craiova un cuplu de arbitri constănţeni, format din Mihai Moldoveanu şi Adrian Georgescu. Cei doi cavaleri ai fluierului s-au evidenţiat mai mult la începutul jocului, când au oferit flori jucătoarelor celor două formaţii.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button